Γεωργιάδης : Δεν πρέπει να χρεώνεται στους Ρομά ο θάνατος της νοσηλεύτριας από ανακοπή στο νοσοκομείο Ναυπλίου
Η ανάρτηση του υπουργού Υγείας μετά την καταγγελία του προέδρου της ΠΟΕΔΥΝ για το θάνατο της 55χρονης νοσηλεύτριας εν ώρα υπηρεσίας
Ο Άδωνις Γεωργιάδης αντικρούει τους ισχυρισμούς του προέδρου της ΠΟΕΔΥΝ Μιχάλη Γιαννάκου, ότι όλα ξεκίνησαν με αφορμή ένα τροχαίο που έγινε με πέντε Ρομά, πήγαν στο Νοσοκομείο Ναυπλίου και μετά πλάκωσε όχλος, καμιά τριανταριά άτομα. Προπηλάκιζαν ανθρώπους επειδή δεν συμφωνούσαν με τους γιατρούς. Είναι κάτι συνηθισμένο», είπε χαρακτηριστικά.
Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ υποστήριξε ότι η 55χρονη νοσηλεύτρια βρέθηκε στο επίκεντρο της έντασης, καθώς υπήρχαν μόνο δύο νοσηλεύτριες.«Την προπηλάκισαν άγρια την 55χρονη. Η γυναίκα αυτή πριν από τρία χρόνια είχε χάσει το παιδί της. Από το στρες δεν άντεξε», ανέφερε.
Ωστόσο ο Άδωνις Γεωργιάδης τον διαψεύδει και σε ανάρτηση του παραθέτει δήλωση του προέδρου του Συλλόγου Εργαζομένων του νοσοκομείου, Βασίλη Μπαβέλλα.
Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο κ. Μπαβέλλας, το περιστατικό της ανακοπής της νοσηλεύτριας δεν συνδέεται με τους Ρομά και τους συγγενείς τους που βρίσκονταν εκείνη την ώρα στο νοσοκομείο.
«Το περιστατικό με τον θάνατο της νοσηλεύτριας μας και τους Ρομά και τους συγγενείς τους που έκαναν φασαρία δεν σχετίζονται, όπως γράφτηκε χθες. Δεν ήταν επιθετικοί, όμως φώναζαν και έκλαιγαν, γιατί είχαν ένα 8χρονο παιδί αναίσθητο μαζί τους και νόμιζαν ότι είχε πεθάνει. Δεν είχε πεθάνει όμως», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Ο πρόεδρος των εργαζομένων σημείωσε ακόμη ότι «είναι γεγονός ότι ένα έκτακτο περιστατικό μπορεί να ζορίσει τον νοσηλευτή», προσθέτοντας ωστόσο ότι «η αλήθεια είναι ότι η νοσηλεύτριά μας δεν έπρεπε να είναι εκείνη την ώρα στο ΤΕΠ γιατί δεν εφημερεύαμε χθες».
Αναδημοσιεύοντας τη δήλωση, ο υπουργός Υγείας ανέφερε πως διερεύνησε την υπόθεση και κατέληξε στο συμπέρασμα ότι δεν θα πρέπει να αποδοθούν ευθύνες στους συγγενείς του παιδιού.
Αναπαράγω την δήλωση του Προέδρου του Συλλόγου εργαζομένων του Νοσοκομείου Ναυπλίου κ. Βασίλη Μπαβέλλα για το χθεσινό τραγικό περιστατικό με τον θάνατο της νοσηλευτού στο Νοσοκομείο από ανακοπή:
«Το περιστατικό με τον θάνατο της νοσηλεύτριας μας και τους Ρομά και τους συγγενείς…
— Άδωνις Γεωργιάδης (@AdonisGeorgiadi) June 16, 2026
Αναλυτικά η ανάρτηση του Άδωνι Γεωργιάδη
Αναπαράγω την δήλωση του Προέδρου του Συλλόγου εργαζομένων του Νοσοκομείου Ναυπλίου κ. Βασίλη Μπαβέλλα για το χθεσινό τραγικό περιστατικό με τον θάνατο της νοσηλευτού στο Νοσοκομείο από ανακοπή: «Το περιστατικό με τον θάνατο της νοσηλεύτριας μας και τους Ρομά και τους συγγενείς τους που έκαναν φασαρία δεν σχετίζονται, όπως γράφτηκε χθες. Δεν ήταν επιθετικοί, όμως φώναζαν και έκλαιγαν, γιατί είχαν ένα 8 χρόνο παιδί αναίσθητο μαζί τους και νόμιζαν ότι είχε πεθάνει.
Δεν είχε πεθάνει όμως. Είναι γεγονός ότι ένα έκτακτο περιστατικό μπορεί να ζορίσει τον νοσηλευτή.
Όμως η αλήθεια είναι ότι η νοσηλεύτρια μας δεν έπρεπε να είναι εκείνη την ώρα στο ΤΕΠ γιατί δεν εφημερεύαμε χθες».
Ερεύνησα το περιστατικό και δεν πρέπει να χρεώνεται στους Ρομά που βρίσκονταν εκεί και αγωνιούσαν για το παιδί τους. Δεν πρόκειται περί περιστατικού βίας προς εργαζόμενους μας, περιστατικά τέτοιας φύσεως έχουν συμβεί, αλλά όχι χθες. Συλλυπητήρια στην οικογένεια της.
Ολες οι Ειδήσεις
- Κατερίνα Παπουτσάκη: Οι πόζες με το μαγιό της στην πισίνα και το εντυπωσιακό μακροβούτι (βίντεο)
- Γεωργιάδης : Δεν πρέπει να χρεώνεται στους Ρομά ο θάνατος της νοσηλεύτριας από ανακοπή στο νοσοκομείο Ναυπλίου
- Σε αργία ο Μητροπολίτης Πτολεμαΐδος Παντελεήμων που συνελήφθη στα Πετράλωνα γιατί έδειχνε τα γεννητικά του όργανα
- Survivor – Βασιλική Μουντή – Γιώργο Καραϊσαλίδης : «Μέσα στο παιχνίδι μπορεί να πετάγαμε χαρταετό, αλλά ευτυχώς έξω άλλαξε το σκηνικό»
- Έλενα Τσαγκρινού για Λάμπρο Κωνσταντάρα: «Αυτό που συμβαίνει μεταξύ μας είναι αληθινό, έχει την κοπέλα του βασίλισσα» (βίντεο)
- Έλενα Ακρίτα για την επιστροφή Γιωτόπουλου στις φυλακές: «Οι σκ@τοψυψοι που ζητάνε κρεμάλες στο Σύνταγμα, να επιστρέψουν στο λαγούμι τους»
- «The Chase»: Τρέχει με «χίλια» – Επετειακό επεισόδιο την Παρασκευή 19 Ιουνίου στις 18:30
- Ο Γιώργος Αυτιάς πρότεινε Ευρωπαϊκό Ταμείο για τα νησιά
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr
Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook