Ο Αλέξανδρος Γιωτόπουλος επέστρεψε στις φυλακές Κορυδαλλού – Από τον Ιούλιο του 2027 η αποφυλάκιση του με την συμπλήρωση 25ετίας (βίντεο)
Ο καταδικασμένος σε 17 φορές ισόβια ως αρχηγός της τρομοκρατικής οργάνωσης 17Ν επέστρεψε στις φυλακές Κορυδαλλού μετά την αναίρεση του βουλεύματος για την αποφυλάκισή του.
Στις φυλακές Κορυδαλλού επέστρεψε ο Αλέξανδρος Γιωτόπουλος μετά την αναίρεση του βουλεύματος για την αποφυλάκισή του από τον Άρειο Πάγο.
Νωρίτερα ο καταδικασθείς σε 17 φορές ισόβια ως αρχηγός της τρομοκρατικής οργάνωσης 17Ν μεταφέρθηκε από τα γραφεία της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής, όπου διανυκτέρευσε χτες στην Εισαγγελία Εφετών Πειραιά και από εκεί πήρε τον δρόμο για τις φυλακές Κορυδαλλού.
Η πρόσφατη αποφυλάκιση του Αλέξανδρου Γιωτόπουλου μετά από 24 χρόνια κράτησης ήταν η 5η κατά σειρά προσπάθειά του για αποφυλάκιση, ενώ είχε προηγηθεί αρνητική πρόταση του εισαγγελέα Πρωτοδικών, του δικαστικού συμβουλίου του πρώτου βαθμού και αρνητική πρόταση του εισαγγελέα που εισηγήθηκε στο Δικαστικό Συμβούλιο του Εφετείου Πειραιά.
Υπενθυμίζεται ότι ο Αλέξανδρος Γιωτόπουλος συνελήφθη το 2002, όταν ξεκίνησε η εξάρθρωση της τρομοκρατικής οργάνωσης 17Ν και παρέμεινε κρατούμενος, ενώ ουδέποτε δήλωσε μεταμέλεια για τις πράξεις του, ούτε αποδέχθηκε ότι υπήρξε ο ηθικός αυτουργός των στυγερών δολοφονιών της οργάνωσης για τις οποίες και καταδικάστηκε.
Ο Αλέξανδρος Γιωτόπουλος θεωρητικά, θα παραμείνει ακόμα ένα έτος στις φυλακές, έως ότου συμπληρώσει 25 χρόνια, πραγματικής έκτισης , οπότε και εκ νόμου έχει δικαίωμα αποφυλάκισης.
Ολες οι Ειδήσεις
- Η “λύτρωση” ήρθε από τον Γιάρεμτσουκ και ο παθιασμένος Ολυμπιακός υπέταξε με 2-1 τη Γιαγκελόνια με ανατροπή
- Μια μυσταγωγία στην Ελευσίνα: Ο Ισπανός σταρ Carlos Cuevas ζωντάνεψε τον Thoreau στο Τελεστήριο
- Ατρόμητος – ΠΑΟΚ 0-1: Ο Κένι έστρωσε, ο Μύθου έγραψε και ο Δικέφαλος πέτυχε την πρώτη του νίκη στο Superbet Κύπελλο Ελλάδας
- Στην Αθήνα ο Μάρκο Ρούμπιο στις αρχές Οκτωβρίου – Στο επίκεντρο η ασφάλεια και το μεταναστευτικό
- Pulse: Στο 30,5% ανέβηκε η ΝΔ, στο 17% η ΕΛΑΣ, στο 12% το ΠΑΣΟΚ, έπεσε στην 7η θέση με 5,5% η Καρυστιανού
- Δημοσκόπηση Opinion Poll: Ανεβαίνει στο 31% η ΝΔ με διαφορά 15,1 μονάδων από την ΕΛ.Α.Σ το ΠΑΣΟΚ, μειώνει στο 3,8% την ψαλίδα με Τσίπρα
- Ο μάγος Ουναΐ ζωγράφισε στη Λεωφόρο: Κηφισιά – Παναθηναϊκός 0-2 – Τα highlights του αγώνα
- Συνταγματική Αναθεώρηση: Δεν έπιασε το όριο των 180 καμία από τις 33 διατάξεις – Πηγαίνουν στην επόμενη Βουλή
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr
Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook