Καστελόριζο: Συνελήφθη ο αγροτικός γιατρός – «Δεν έχει σχέση με το ΕΣΥ η σύλληψη , έχουν παραιτηθεί και οι δύο γιατροί και έχουν αντικατασταθεί”, λέει ο Γεωργιάδης
Ήταν δύο οι γιατροί αλλά υπήρχαν πολλά προβλήματα συνεργασίας με τον Δήμο και την τοπική Κοινωνία και παραιτήθηκαν.
Με ανάρτησή του, ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης ενημέρωσε για την παραίτηση των δύο αγροτικών γιατρών στο Καστελόριζο, την αντικατάστασή τους και ζήτησε να σταματήσει η προπαγάνδα εις βάρος του ΕΣΥ.
Παραιτήθηκαν οι δύο αγροτικοί γιατροί που εργάζονταν στο Καστελόριζο, ο ένας μάλιστα συνελήφθη έπειτα από επεισόδιο με υπάλληλο του δήμου και στελεχών της Αστυνομίας.
Ο Άδωνις Γεωργιάδης προέβη σε ανάρτηση με την οποία τόνισε ότι οι δύο γιατροί «είχαν προβλήματα συνεργασίας με τον Δήμο και την τοπική κοινωνία». Αμφότερες οι παραιτήσεις έγιναν αποδεκτές της 2ης ΥΠΕ, ο διοικητής της οποίας, μάλιστα, με βάση τον υπουργό Υγείας, μετέβη στο νησί ωστόσο δεν κατάφερε να παίξει το ρόλο του πυροσβέστη. Με βάση το ρεπορτάζ, οι γιατροί φαίνεται πως είχαν ζήτημα με το διαμέρισμα το οποίο τους είχε παραχωρήσει η δημοτική αρχή, αφού έγιναν εργασίες ανακαίνισης. Ο Άδωνις Γεωργιάδης, επιπλέον, τόνισε ότι η 2η ΥΠΕ έχει στείλει ήδη δύο γιατρούς, μια γενική και μια αγροτική, στο Καστελόριζο, ώστε το νησί να μην μείνει ακάλυπτο υγειονομικά. Τέλος, ζήτησε να «σταματήσει επιτέλους η προπαγάνδα κατά του ΕΣΥ.
Η ανάρτηση του Άδωνη Γεωργιάδη για το Καστελόριζο και τον γιατρό
Ως προς τα γεγονότα στο Καστελόριζο. Οι αγροτικοί ιατροί είχαν υποβάλει την παραίτησή τους η οποία είχε γίνει δεκτή από την 2η ΥΠΕ καθώς υπήρχαν πολλά προβλήματα συνεργασίας με τον Δήμο και την τοπική Κοινωνία. Ο Διοικητής της 2ας ΥΠΕ είχε προσπαθήσει να βρει λύση στην μεταξύ τους συνεργασία και μάλιστα πριν λίγες μέρες επισκέφθηκε ο ίδιος το νησί και έμεινε δύο μέρες εκεί στην προσπάθειά του να ηρεμήσουν τα πνεύματα, αλλά τελικά δεν κατέστη αυτό εφικτό. Για να προλάβει τα γεγονότα η 2η ΥΠΕ φρόντισε πριν να στείλει μία Γενική και μία Αγροτική ιατρό στο Καστελόριζο, ώστε το νησί να μήν μείνει ακάλυπτο υγειονομικά και δεν θα μείνει. Ως προς το περιστατικό με την σύλληψη του Αγροτικού ιατρού δεν έχει καμμία σχέση το περιστατικό αυτό ούτε με το ΕΣΥ, ούτε με το σύστημα Ηλεκτρονικής Συνταγογράφησης. Πρόκειται περί περιστατικού του Αγροτικού Ιατρού με υπάλληλο του Δήμου και την Αστυνομία. Ας σταματήσει επιτέλους η προπαγάνδα κατά του ΕΣΥ».
Ως προς τα γεγονότα στο Καστελόριζο. Οι αγροτικοί ιατροί είχαν υποβάλει την παραίτησή τους η οποία είχε γίνει δεκτή από την 2η ΥΠΕ καθώς υπήρχαν πολλά προβλήματα συνεργασίας με τον Δήμο και την τοπική Κοινωνία. Ο Διοικητής της 2ας ΥΠΕ είχε προσπαθήσει να βρει λύση στην μεταξύ…
— Άδωνις Γεωργιάδης (@AdonisGeorgiadi) July 4, 2026
Η σύλληψη του γιατρού
Σύμφωνα με την εκπομπή «Εξελίξεις Τώρα» του MEGA, που επικαλείται αστυνομικές πηγές, η μήνυση σε βάρος του γιατρού υποβλήθηκε τελικά από καταστηματάρχη της περιοχής.
Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι είχε προηγηθεί έντονος διαπληκτισμός μεταξύ του γιατρού και του καταστηματάρχη, όταν ασθενοφόρο δεν μπορούσε να περάσει από τον δρόμο εξαιτίας τραπεζοκαθισμάτων.
Ο αγροτικός γιατρός πάντως αφέθηκε τελικά ελεύθερος, ενώ η υπόθεση αναμένεται να ακολουθήσει τη δικαστική διαδικασία.
Ολες οι Ειδήσεις
- Κηδεία Μάρως Κοντού: «Ταξιδιάρα ψυχή και αιώνια έφηβη – Αθάνατη η πίκρα της απουσίας σου», είπε ο Νικήτας Κακλαμάνης (βίντεο)
- Άγριος καβγάς Γεωργιάδη – Τσουκαλά για τον ΟΠΕΚΕΠΕ: «Βγήκατε με καπνογόνα επειδή δεν είναι 11 αλλά 4 βουλευτές» – «Γιατί ξεχάσατε τους κουμπάρους του Ανδρουλάκη;» (βίντεο)
- Σάλος με βίντεο που δείχνει σερβιτόρο να γεμίζει ποτήρια πελατών μέσα στη θάλασσα στην Πάρο
- Βριλήσσια: Άγρια επίθεση σκύλου έξω από φούρνο: Στο νοσοκομείο με σοβαρά τραύματα 66χρονος, νεκρό το κατοικίδιο του
- Όλγα Γεροβασίλη: Ανεξαρτητοποιήθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ – «Το εναπομείναν σχήμα δεν εκφράζει τις αρχές μου»
- Η «Οδύσσεια» του Νόλαν… σε 60 δευτερόλεπτα: Το καστ αφηγείται ολόκληρο το ομηρικό έπος σε δακτυλικό εξάμετρο – Δείτε το βίντεο
- Μάρκο Ρούμπιο για τη δολοφονία της Βάγιας Νέστορα: «Μια γυναίκα εκτελέστηκε γιατί η κόρη της τόλμησε να είναι υποψήφια»
- ΣΥΡΙΖΑ – Νέες αποχωρήσεις: Παραιτήθηκε ο Γιάννης Ραγκούσης – Ανεξαρτητοποιήθηκε ο Μιλτιάδης Ζαμπάρας
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr
Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook