Στη διαδικασία εμβολιασμού των ευπαθών ομάδων αναφέρθηκε ο γ.γ. Συντονισμού της Κυβέρνησης Θανάσης Κοντογεώργης.

«Προχωρούν όλα αρκετά ομαλά» είπε, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα και πρόσθεσε «είναι μία σύνθετη διαδικασία. Αφορά περίπου 230.000 συμπολίτες μας.

Για τους μεταμοσχευμένους και τους αιμοκαθαρόμενους έχει ξεκινήσει ο εμβολιασμός και θα ολοκληρωθεί τέλος Απριλίου, ενώ για τις υπόλοιπες κατηγορίες των ευπαθών συμπολιτών μας έχουν ήδη προγραμματιστεί τα ραντεβού».

Για όσους από τις ευπαθείς ομάδες δεν έχουν κλείσει ραντεβού μέσω της άυλης συνταγογράφησης και δεν βρίσκουν το όνομά τους στη σχετική πλατφόρμα, διευκρίνισε ότι «την ερχόμενη Τετάρτη 31 Μαρτίου στο emvolio.gov.gr θα υπάρχει μία αίτηση, την οποία θα μπορούν να κατεβάζουν οι ενδιαφερόμενοι και να τη συμπληρώνει ο γιατρός τους ώστε να ενταχθούν στη σχετική ομάδα.

Για το εμβόλιο της ASTRA ZENECA ο κ. Κοντογεώργης είπε ότι «δεν διαπιστώνουμε επιφυλακτικότητα μεγάλη στους πολίτες. Δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή ούτε μια ακύρωση σε εμβολιασμούς με αυτό το εμβόλιο. Με βάση της κλινικές έρευνες φαίνεται ότι το συγκεκριμένο εμβόλιο αναπτύσσει αντισώματα από την πρώτη δόση.

Για όσους ακύρωσαν το ραντεβού τους είπε ότι θα πρέπει να το ορίσουν εκ νέου.

Σε ότι αφορά τους εμβολιασμούς υγειονομικών ο γ.γ γραμματέας Συντονισμού της Κυβέρνησης υπενθύμισε ότι οι γιατροί και οι νοσηλευτές είναι στην πρώτη γραμμή της μάχης. «Σε κάθε περίπτωση όλοι πρέπει να δίνουμε το καλό παράδειγμα. Οι γιατροί έχουν ανταποκριθεί, θεωρώ ότι και οι υγειονομικοί σταδιακά θα το κάνουν» δήλωσε

Σε ότι αφορά τους εμβολιασμούς των λοιπών επαγγελματικών και ηλικιακών ομάδων υπογράμμισε ότι δεν έχει αλλάξει κάτι, μέσα στον Απρίλη θα γίνουν οι εμβολιασμοί που αφορούν στις εναπομείνασες ομάδες.

Πρόσθεσε ότι το πρόγραμμα των εμβολιασμών αφενός είναι απόφαση της Επιτροπής Εμβολιασμών
και της προτεραιοποίησης και από εκεί και πέρα είναι συνάρτηση της διαθεσιμότητας των εμβολίων. Με τα νέα εμβολιαστικά κέντρα που θα ανοίξουμε πιστεύουμε ότι θα έχουμε τη δυνατότητα να διενεργούμε τουλάχιστον δύο εκατομμύρια εμβολιασμούς το μήνα.

Ιδιαίτερα για τον εμβολιασμό των εκπαιδευτικών και άλλων επαγγελματικών ομάδων ο κ. Κοντογεώργης είπε ότι « με βάση την προτεραιοποίηση της Εθνικής Επιτροπής μετά τον εμβολιασμό των συμπολιτών μας που ανήκουν στη δεύτερη κατηγορία νοσημάτων αυξημένου κινδύνου, υπάρχει δυνατότητα να εμβολιαστούν οι εκπαιδευτικοί, κάποιες ακόμη επαγγελματικές ομάδες και να ξεκινήσει και ο γενικός πληθυσμός».

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook