Με έντονες αποδοκιμασίες οι συγγενείς των θυμάτων της φονικής πυρκαγιάς στο Μάτι “υποδέχτηκαν” στα δικαστήρια τον τότε υπαρχηγό και μετέπειτα αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος Βασίλη Ματθαιόπουλο, ο οποίος πέρασε την πόρτα του ανακριτή για να απολογηθεί.

Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει είναι σε βαθμό πλημμελήματος, με τους συγγενείς των θυμάτων να ζητούν τη μετατροπή τους σε κακουργήματα, ενώ αντίστοιχο αίτημα έχει καταθέσει τρεις φορές προς τις εισαγγελικές αρχές και ο ανακριτής, το οποίο ωστόσο έχει απορριφθεί.

Με λεκτικές επιθέσεις και έντονες αποδοκιμασίες «υποδέχθηκαν» σήμερα στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων συγγενείς θυμάτων της φονικής πυρκαγιάς στο Μάτι τον πρώην υπαρχηγό της Πυροσβεστικής.

Ειδικότερα, ο κ. Ματθαιόπουλος έπειτα από προθεσμίες που ζήτησε και έλαβε προκειμένου να προετοιμάσει την απολογία του, βρέθηκε σήμερα ενώπιον του 6ου τακτικού ανακριτή Αθ. Μαρνέρη που διενεργεί την ανάκριση για στην τραγωδία στο Μάτι.

Ωστόσο, στον προαύλιο χώρο των δικαστηρίων είχαν συγκεντρωθεί συγγενείς θυμάτων της φονικής πυρκαγιάς, οι οποίοι τον αποδοκίμασαν έντονα και του επιτέθηκαν λεκτικά. «Απαιτούμε να αποδοθεί δικαιοσύνη. Κάνουμε έκκληση, ώστε οι υπεύθυνοι να μπουν φυλακή. Να μην ξαναζήσουμε άλλο Μάτι. Ελπίζουμε και περιμένουμε από το πολιτικό σύστημα να αναλάβει τις ευθύνες του», δήλωσαν οι συγγενείς.

Ακόμη, οι συγγενείς των θυμάτων της φονικής πυρκαγιάς ζήτησαν να μετατραπούν οι κατηγορίες για το Μάτι σε κακουργήματα, σημειώνοντας πως άλλες υποθέσεις όπως αυτή του ναυαγίου του Εξπρές Σαμίνα και της κατάρρευσης της Ρικομέξ δικάστηκαν ως κακουργήματα.

«Θέλουμε να δείξουμε ότι δεν κωφεύουμε, δίνουμε το “παρών” και ζητάμε από τα πολιτικά κόμματα να αφήσουν τη δικαιοσύνη να κάνει τη δουλειά της, όλοι οι υπόδικοι στη συνέχεια αναβαθμίστηκαν και έλαβαν αξιώματα» επισήμαναν ακόμη οι συγγενείς των θυμάτων.

Υπενθυμίζεται ότι ο ανακριτής που χειρίζεται τη συγκεκριμένη δικογραφία έχει ζητήσει τρεις φορές αναβάθμιση του κατηγορητηρίου για το Μάτι, δηλαδή απαγγελία κακουργηματικών και όχι πλημμεληματικών διώξεων για ανθρωποκτονία από αμέλεια και πρόκληση σωματικών βλαβών από αμέλεια, όπως είναι σήμερα για μερίδα κατηγορουμένων.

Ωστόσο, τα σχετικά αιτήματά του έχουν απορριφθεί από τις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές. Πλέον, η ανακριτική έρευνα για τη φονική πυρκαγιά βαίνει προς ολοκλήρωση καθώς κλείνει ο κύκλος των απολογιών των κατηγορουμένων.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook