Έκρηξη στον Κολωνό: Αστυνομικός πάτησε κατά λάθος το μπουτόν και πυροδότησε τον εκρηκτικό μηχανισμό – Η ανακοίνωση της Αστυνομίας

Ο μηχανισμός εξερράγη όταν ο αστυνομικός πάτησε κατά λάθος το μπουτόν. Η αστυνομία ψάχνει ποιός ήταν ο στόχος, ο άνθρωπος δηλαδή που θα παραλάμβανε τη σακούλα με τα ναρκωτικά.
Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, μέσα σε μια σακούλα με ναρκωτικά χάπια, μικρές συσκευασίες ναρκωτικών και ζυγαριά ακριβείας είχε τοποθετηθεί αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός, ο οποίος ενεργοποιήθηκε την ώρα που αστυνομικός εξέταζε το περιεχόμενό της και πάτησε κατά λάθος το μπουτόν. Η έκρηξη σημειώθηκε στις 15.30 στο κλιμακοστάσιο πολυκατοικίας στην οδό Πλάτωνος στον Κολωνό.
Οι αρχές ψάχνουν να βρούν ποιος άφησε την παγιδευμένη σακούλα και ποιος θα την παραλάμβανε τη σακούλα
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αστυνομίας:
« Σήμερα, Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2026, και ώρα 14.32 πολίτης κάλεσε στο τηλεφωνικό κέντρο της Άμεσης Δράσης και ανέφερε ό,τι είναι διαχειριστής πολυκατοικίας, επί της οδού Πλάτωνος, στην περιοχή του Κολωνού και εντόπισε στο εσωτερικό του κτηρίου, σακούλα που περιείχε ένα βάζο με ναρκωτικές ουσίες και μια ζυγαριά.
Στο σημείο μετέβησαν δύο αστυνομικοί που εκτελούσαν περιπολία ασφαλείας από Τμήματα της Υποδιεύθυνσης Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Αθηνών, όπου τους ανέμενε ο καλών και μαζί με ένα ακόμη άτομο, ένοικο της πολυκατοικίας, τους υπέδειξαν τη σακούλα, η οποία βρισκόταν σε κοινόχρηστο χώρο του ημιωρόφου.
Κατά τη διάρκεια του ελέγχου και περί ώρα 15.30 σημειώθηκε έκρηξη από την οποία τραυματίστηκαν οι δύο πολίτες και οι δύο αστυνομικοί.
Οι τραυματίες διακομίστηκαν με ασθενοφόρα σε νοσοκομεία, ενώ στο σημείο μετέβησαν κλιμάκια του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών (Τ.Ε.Ε.Μ) και της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών.
Προανάκριση διενεργείται από τη Διεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος».
Σύμφωνα με τις πληροφορίες που μετέδωσε η ΕΡΤ από τα υπολείμματα του μηχανισμού προκύπτει ότι αυτός περιλάμβανε μπουτόν, πλακέτα, ελατήρια και στοιχεία που παραπέμπουν σε θήκη ή εξάρτημα ηλεκτρονικής συσκευής, στο εσωτερικό του οποίου πιθανολογείται ότι βρισκόταν η εκρηκτική ύλη.
Δεν είναι τρομοκρατική ενέργεια εκτιμά η αστυνομία
Κλιμάκιο της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας μετέβη αρχικά στο σημείο, ωστόσο έχει πλέον αποχωρήσει, καθώς, σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, το ενδεχόμενο τρομοκρατικής ενέργειας έχει προσωρινά αποκλειστεί. Την έρευνα έχει αναλάβει η Διεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος, με την υπόθεση να αντιμετωπίζεται ως υπόθεση του κοινού ποινικού δικαίου.
Οι έρευνες συνεχίζονται, ενώ τα αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων αναμένεται να ρίξουν φως στην προέλευση του μηχανισμού, στον τρόπο ενεργοποίησής του και στις συνθήκες κάτω από τις οποίες βρέθηκε στο κλιμακοστάσιο.
Στο νοσοκομείο οι τέσσερις τραυματίες
Τρεις τραυματίες, δύο άνδρες ηλικίας 60 και 47 ετών και μία 23χρονη αστυνομικός, μεταφέρθηκαν στον Ευαγγελισμό με τραύματα από θραύσματα στον κορμό και στο πρόσωπο.
Σύμφωνα με τη νοσοκομειακή ενημέρωση, βρίσκονται σε καλή γενική κατάσταση, ενώ ένας από αυτούς έχει υποστεί ακρωτηριασμό δακτύλου στο δεξί χέρι.
Ο δεύτερος αστυνομικός μεταφέρθηκε στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο, καθώς τραυματίστηκε σοβαρότερα και χρειάζεται χειρουργική επέμβαση. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλη Γιαννάκο, η ζωή του δεν διατρέχει κίνδυνο.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr
Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις