Σκάνδαλο στο μπάσκετ: Συνολικά 931.463 ευρώ κατασχέθηκαν για την υπόθεση με τους στημένους αγώνες – Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ και τα ευρήματα στα σπίτια των παραγόντων – Φωτογραφίες

Συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση σε περιοχές της Αττικής, της Αχαΐας και της Κατερίνης. Κατασχέθηκαν, τεράστια χρηματικά ποσά, κινητά τηλέφωνα, ηλεκτρονικοί υπολογιστές, usb και αντικείμενα ομάδων.
Η επίσημη ανακοίνωση της ΕΛΑΣ για τις 6 συλλήψεις , του προέδρου της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης , Βαγγέλη Λιόλιου και άλλων 5 αθλητικών παραγόντων δυνάμει ενταλμάτων εξέδωσε η ΕΛΑΣ για το σκάνδαλο με τα στημένα παιχνίδια.
Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, κατά τη διάρκεια της συντονισμένης αστυνομικής επιχείρησης, που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 21 Οκτωβρίου σε περιοχές της Αττικής, της Αχαΐας και της Κατερίνης, εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν πέντε άτομα, ενώ ένας ακόμη εμπλεκόμενος παρουσιάστηκε αυτοβούλως στις αστυνομικές αρχές, όπου και συνελήφθη.
Ιδιαίτερη αίσθηση προκαλεί το ύψος των χρημάτων που κατασχέθηκαν, καθώς ανέρχονται σε 931.463 ευρώ. Παράλληλα, οι αστυνομικοί εντόπισαν 14 κινητά τηλέφωνα, έξι φορητούς υπολογιστές, 22 αποθηκευτικά μέσα USB, δύο tablets, κάρτες μνήμης και έναν σκληρό δίσκο.
Μεταξύ των κατασχεθέντων περιλαμβάνονται επίσης τρεις μπλούζες ομάδας, τρία αναμνηστικά ομάδων, δύο άλμπουμ παικτών, καθώς και χαρτονομίσματα διαφόρων χωρών.
Δείτε αναλυτικά την ανακοίνωση της ΕΛΑΣ για το σκάνδαλο που έχει προκαλέσει σοκ στον αθλητικό κόσμο και όχι μόνο:
Συνελήφθησαν -6- άτομα για διερευνώμενη υπόθεση παρέμβασης στην εξέλιξη, τη μορφή ή το αποτέλεσμα αγώνων καλαθοσφαίρισης
Κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, -931.463- ευρώ, -14- κινητά τηλέφωνα, -3- μπλούζες ομάδας, -3- αναμνηστικά ομάδων, -2- άλμπουμ παικτών, φορητοί υπολογιστές και ψηφιακά αποθηκευτικά μέσα USB
Από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος συνελήφθησαν -6- ημεδαποί, δυνάμει σχετικών ενταλμάτων σύλληψης, για υπόθεση που αφορά φερόμενες αθέμιτες παρεμβάσεις στην εξέλιξη, τη μορφή ή το αποτέλεσμα αγώνων καλαθοσφαίρισης.
Ειδικότερα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ειδικών Ερευνών της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένης Αθλητικής Βίας, σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Αντιμετώπισης Οργανωμένης Αθλητικής Βίας της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος, πραγματοποιήθηκε, κατά τις πρωινές και απογευματινές ώρες χθες, Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2026, συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση σε περιοχές της Αττικής, της Αχαΐας και της Κατερίνης.
Στο πλαίσιο της επιχείρησης εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν -5- ημεδαποί, ενώ ακόμη ένας προσήλθε αυτοβούλως στην έδρα της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπιση Οργανωμένης Αθλητικής Βίας, όπου και συνελήφθη.
Τα εντάλματα σύλληψης αφορούσαν -κατά περίπτωση- αδικήματα σχετικά με την απαίτηση ή αποδοχή δώρων ή άλλων ωφελημάτων ή οποιαδήποτε άλλης παροχής ή υπόσχεσης αυτών, την παράδοση, υπόσχεση σε διαιτητή ή διοικητικό παράγοντα ή άλλο πρόσωπο που συνδέεται με οποιονδήποτε τρόπο με τον αθλητή, τον διαιτητή, το σωματείο, την Α.Α.Ε. ή το Τ.Α.Α., δώρων, ωφελημάτων ή άλλων οποιωνδήποτε παροχών, καθώς και η παρέμβαση με αθέμιτες ενέργειες, με σκοπό τον επηρεασμό της εξέλιξης, της μορφής ή του αποτελέσματος ομαδικού αγώνα (καλαθοσφαίρισης), άπαξ και κατ’ εξακολούθηση, από κοινού και κατά μόνας, εφόσον οι αγώνες συνδέονται με στοιχηματικές διοργανώσεις του εσωτερικού ή του εξωτερικού.
Συνολικά, από τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στις οικίες των συλληφθέντων, παρουσία δικαστικών λειτουργών, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
• -931.463- ευρώ,
• -14- κινητά τηλέφωνα,
• -6- φορητοί υπολογιστές (laptop)
• -22- αποθηκευτικά μέσα USB,
• -2- ηλεκτρονικές ταμπλέτες (tablet),
• -2- κάρτες μνήμης SD,
• κάρτα μνήμης (memory card), σκληρός δίσκος, σημειωματάριο
• -3- μπλούζες ομάδας, -3- αναμνηστικά ομάδων,
• -2- άλμπουμ παικτών και χαρτονομίσματα διαφόρων χωρών.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr
Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις