Για τα διδάγματα των 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση, αλλά και τις δράσεις της επιτροπής «Ελλάδα 2021» μίλησε στην ΕΡΤ η πρόεδρος της Γιάννα Αγγελοπούλου.

Η Γιάννα Αγγελοπούλου δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στις ενδυματολογικές της επιλογές που είχαν παραδοσιακό «χρώμα». «Υποστηρίζω τις τοπικές κοινωνίες για αυτό και επέλεξα τα ενδύματα αυτά και θα συνεχίσω να τα επιλέγω» δήλωσε.

Αναφερόμενη στις δράσεις της επιτροπής «Ελλάδα 2021» είπε ότι είχε προηγηθεί η μετάδοση για πρώτη φορά του ντοκιμαντέρ της επιτροπής « ‘σε γνωρίζω από την όψη’ 200 χρόνια Ελλάδα». Μια ιστορική αναδρομή 45 λεπτών από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης έως σήμερα.

«Αυτός ο λαός, αυτό το έθνος δεν φοβάται τίποτα. Περάσαμε δοκιμασίες, πολέμους, διχόνοιες, αλλά προχωρήσαμε» δήλωσε η κ. Αγγελοπούλου φανερά συγκινημένη και πρόσθεσε «είναι σαν υπάρχει στο DNA μας αυτή η αποφασιστικότητα και ότι είναι δύσκολο να το ξεπερνάμε. Οι Έλληνες ξεχωρίζουν παντού» τόνισε.

Η πρόεδρος της επιτροπής αναφέρθηκε βέβαια και στις εορταστικές εκδηλώσεις που έγιναν το τελευταίο 48ωρο όπως και στην παρέλαση.

«Εμφανίσαμε τον καλό μας εαυτό» δήλωσε και αποκάλυψε ότι ο πρίγκιπας Κάρολος της μίλησε για την ελληνική περηφάνεια.

Σε ότι αφορά τις δράσεις της επιτροπής «Ελλάδα 2021» η κυρία Αγγελοπούλου ανέφερε ότι θα «τρέχουν» ολόκληρο το χρόνο.

«Δεν υπάρχει περιοχή της Ελλάδας που να μην μας έχει κάνει προτάσεις» είπε και γνωστοποίησε ότι το ίδιο συμβαίνει και στο εξωτερικό καθώς έχει αναπτυχθεί ένα δίκτυο 316 δράσεων από 47 χώρες. Το ίδιο συμβαίνει, είπε, και με εκπαιδευτικά ιδρύματα από ολόκληρο τον κόσμο.

Στο πλαίσιο των δράσεων είναι επίσης η παρουσίαση 1.000 ηρώων σε ψηφιακούς πίνακες στα ΚΤΕΛ και στα αεροδρόμια. «Δεν θα παρουσιάζονται μόνο ήρωες της επανάστασης αλλά και άνθρωποι της καθημερινότητας, όπως και καλλιτέχνες» είπε.

Ένα άλλο project είναι η ιστορία της Ελληνικής Επανάστασης που θα παρουσιαστεί πάνω σε κτίρια 18 πόλεων σε ολόκληρη την Ελλάδα. Η συγκεκριμένη δράση ήταν προγραμματισμένη για τις 25 και 26 Μαρτίου, αλλά λόγω της πανδημίας μεταφέρθηκε στις 8 και 9 Μαϊου.

Συγχρόνως βρίσκεται σε εξέλιξη η διάθεση της συλλογής των νομισμάτων που αποτελούν ενθύμιο για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση. Τα νομίσματα διατίθενται από το e-shop της επιτροπής καθώς και από σούπερ – μάρκετ. Με τα έσοδα οι Έλληνες και οι Ελληνίδες μπορούν να συμβάλουν στην υλοποίηση περισσότερων δράσεων για να τιμήσουμε τους δύο αιώνες του σύγχρονου ελληνικού κράτους.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook