Ένταση σημειώθηκε λίγο μετά τις 2.30 το μεσημέρι έξω από το Υπουργείο Υγείας, στη διάρκεια συγκέντρωσης εργαζομένων στα νοσοκομεία.

Εργαζόμενοι στα νοσοκομεία Αγιος Σάββας, ΜΑΤΑΣ'>Γεννηματάς και Θριάσιο, αλλά και μέλη της ΠΟΕΔΗΝ, πραγματοποίησαν σήμερα πορεία με αίτημα να μην απολυθεί ο ακτινολόγος του νοσοκομείου και πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων, Κώστας Καταραχιάς, αλλά και να ενισχυθεί το Σύστημα Υγείας.

Όταν έφτασαν έξω από το υπουργείο Υγείας οι διαδηλωτές προσπάθησαν να εισέλθουν στο κτίριο. Τα ΜΑΤ, που βρίσκονταν στο σημείο, έκαναν χρήση χημικών.

Οι διαδηλωτές αιτήθηκαν και συνάντηση με εκπρόσωπο του υπουργείου, ωστόσο αυτό δε συνέβη. Όπως αναφέρουν οι διαδηλωτές, «το υπουργείο είναι αρνητικό όσον αφορά τον σκοπό της συγκέντρωσης».

Σύμφωνα με τους εργαζόμενους, ο Κώστας Καταραχιάς απολύθηκε, ενώ προηγήθηκε η μετακίνησή του στη ΜΕΘ του «Σωτηρία». Στις 7 Ιανουαρίου έληξε η ετήσια σύμβασή του, στη συνέχεια η διοίκηση ενημέρωσε ότι η θητεία του δεν παρατείνεται σύμφωνα με τη νομοθετική ρύθμιση του υπουργείου έως τις 31 Οκτώβρη, όπως παρατάθηκε για όλους τους επικουρικούς γιατρούς πανελλαδικά και μέχρι αύριο, 31 Μάρτη, που ισχύει η τρίμηνη μετακίνησή του στο νοσοκομείο «Σωτηρία».

Όπως τόνισαν στο κάλεσμά τους, «Οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου “ο Άγιος Σάββας”, αγωνίζονται εδώ και τρείς μήνες, ενάντια στην προσπάθεια του υπουργείου Υγείας να τσακίσει το σωματείο και τον συνδικαλισμό στον χώρο, απολύοντας τον Πρόεδρο του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου, τον επικουρικό γιατρό Κώστα Καταραχιά. Είναι πρόκληση η απόλυση γιατρού από το μεγαλύτερο ογκολογικό Νοσοκομείο της χώρας, την ώρα που οι ανάγκες της πανδημίας αλλά πολύ περισσότερο των νοσοκομείων, απαιτούν χιλιάδες μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού».

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook