Έρευνα διεξάγεται για τα αίτια θανάτου 64χρονης γυναίκας με υποκείμενα νοσήματα που βρέθηκε νεκρή περίπου μισή ώρα μετά τον εμβολιασμό της για τον κορωνοϊό στο Ίλιον.

Συναγερμός έχει προκληθεί στις υγειονομικές Αρχές ύστερα από τον θάνατο μιας 64χρόνης γυναίκας, μισή ώρα μετά το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού, που έκανε στο Κέντρο Υγείας στο Ίλιον.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, οι γιατροί βρήκαν την άτυχη γυναίκα, 20 λεπτά αφότου είχε κάνει το εμβόλιο, σε ημιλιπόθυμη κατάσταση έξω από το Κέντρο Υγείας.

Οι γιατροί παρέλαβαν την γυναίκα και την μετέφεραν ξανά στο Κέντρο, όπου και κατέληξε.

Σύμφωνα με πληροφορίες είχε επιβαρυμένο ιατρικό ιστορικό  και φέρεται να έπασχε από διαβήτη.

Το συμβάν προκαλεί νέα ερωτηματικά στους ειδικούς, οι οποίοι εξετάζουν τα αίτια του θανάτου της  γυναίκας και το αν αυτά σχετίζονται με το εμβόλιο που έλαβε νωρίτερα.

Εκτιμάται πως, βάσει της ηλικίας της, η γυναίκα έκανε το εμβόλιο της AstraZeneca.

Η Επιτροπή Εμβολιασμών ερευνά το περιστατικό και αναμένει την ιατροδικαστική εξέταση αφού πρόκειται για αιφνίδιο θάνατο. Και τονίζουν μάλιστα ότι είναι πολύ νωρίς για να βγουν συμπεράσματα.

Στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star Channel, αυτόπτης μάρτυρας ανέφερε πως η γυναίκα «φαινόταν ότι δεν ήταν καλά». «Έκατσε στο παγκάκι και έχασε τις αισθήσεις της. Βγήκαν τα παιδιά από μέσα και την είδαν. Φώναξαν “βοήθεια” και την πήραν με το καροτσάκι. Φαινόταν ότι δεν ήταν καλά η γυναίκα» τόνισε ο αυτόπτης μάρτυρας στην κάμερα του δελτίου ειδήσεων.

 Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας και κατόπιν της ενημέρωσης που είχε από την Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών, δεν φαίνεται να προκύπτει συσχετισμός μεταξύ του εμβολιασμού και του θανάτου της γυναίκας.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με όσα έχουν γίνει έως τώρα γνωστά, η άτυχη γυναίκα είχε υποκείμενα νοσήματα. Πάντως, τα ακριβή αίτια θανάτου της θα προσδιορισθούν μετά τη διενέργεια νεκροψίας- νεκροτομής και των όποιων τοξικολογικών και ιστολογικών εξετάσεων κριθούν αναγκαίες.

Όπως ανέφερε χθες η κυρία Θεοδωρίδου, τα θρομβοεμβολικα επεισόδια που βρίσκονται στο μικροσκόπιο των ειδικών σε όλη την Ευρώπη καταγράφονται περίπου 4 με 7 ημέρες μετά τον εμβολιασμό. Μάλιστα, η κυρία Θεοδωρίδου επισήμανε και τα συμπτώματα που πρέπει να ανησυχήσουν, όπως θωρακικό ή κοιλιακό άλγος, πονοκέφαλος.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook