Το χρονοδιάγραμμα για την παραλαβή των εμβολίων.

Ο μήνας Απρίλιος θα είναι αυτός που θα πολλαπλασιάσει τον αριθμό των εμβολιασμών στην Ελλάδα, σύμφωνα με το σχέδιο του υπουργείου Υγείας.

Παράλληλα, μέσα στον Απρίλιο αυξάνονται και τα εμβολιαστικά κέντρα στην προσπάθεια του συστήματος Υγείας. Από σήμερα θα είναι σε λειτουργεία και τα δύο mega εμβολιαστικά κέντρα σε Περιστέρι και Ελληνικό, ενώ συνολικά άλλα 272 κέντρα θα λειτουργήσουν μέσα στον μήνα. Ηδη, σύμφωνα με τον κ. Κικίλια, λειτουργούν 1.042 εμβολιαστικά κέντρα με την συμμετοχή 3.500 επαγγελματιών υγείας.

Τα δύο mega κέντρα που θα λειτουργήσουν στο Στάδιο της Ξιφασκίας στο Ελληνικό και στο Κλειστό του Περιστερίου, έρχονται να προστεθούν στα άλλα δύο που ξεκίνησαν την λειτουργία τους στις 15 Φεβρουαρίου, στο εκθεσιακό κέντρο Helexpo στο Μαρούσι και στο διεθνές εκθεσιακό κέντρο της ΔΕΘ στη Θεσσαλονίκη.

Σε πρώτο στάδιο το mega εμβολιαστικό κέντρο στο Ελληνικό θα ξεκινήσει τη λειτουργία του με 48 εμβολιαστικές γραμμές, ενώ η συνολική δυναμική του θα φθάσει τις 96 γραμμές .

Ο mega εμβολιαστικός σταθμός στο Περιστέρι στεγάζεται στο εκθεσιακό κέντρο Περιστερίου και σε πλήρη ανάπτυξη θα λειτουργούν 96 εμβολιαστικά κέντρα που εκτείνονται στον ισόγειο χώρο του και στοιχίζονται σε τέσσερις τομείς των είκοσι τεσσάρων κυψελών.

Σήμερα με την έναρξη λειτουργίας του θα ενεργοποιηθεί τμήμα του σταθμού 24 εμβολιαστικών κέντρων με εμβολιασμούς από Δευτέρα έως και Σάββατο, 08:00 έως 20:00, με δυνατότητα επέκτασης του ωραρίου.

Αύριο Παρασκευή 2 Απριλίου θα ανοίξει η πλατφόρμα, έτσι ώστε να μπορεί να κλείνει ραντεβού για εμβολιασμό η ηλικιακή ομάδα, των 65-69. Επίσης, θα ενεργοποιηθεί η διαδικασία ειδοποίησης των εκπαιδευτικών, μέσω της Ομάδας Συντονισμού Εμβολιασμών, για την αναπλήρωση αδιάθετων δόσεων εμβολίων στα αντίστοιχα εμβολιαστικά κέντρα.

Χθες, Τετάρτη 31 Μαρτίου, ενεργοποιήθηκε στο emvolio.gov.gr η πλατφόρμα όπου οι πολίτες θα μπορούν να υποβάλλουν αίτηση, έτσι ώστε να ενταχθούν, αν δεν είναι, στην ομάδα Α με τα υποκείμενα νοσήματα πολύ υψηλού κινδύνου.

Υπενθυμίζεται ότι τώρα εμβολιάζονται πολίτες από 60 έως 64 ετών, άνω των 70 ετών, πολίτες με νοσήματα πολύ υψηλού κινδύνου και εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας.

Πόσα εμβόλια θα παραλάβει η Ελλάδα

Όπως αποκάλυψε πριν μία εβδομάδα ο Γ.Γ. Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Μάριος Θεμιστοκλέους, το επόμενο διάστημα η χώρα μας αναμένεται να λάβει σημαντικά μεγάλο αριθμό εμβολίων. Σύμφωνα με το σχεδιάγραμμα, η Pfizer θα παραδώσει 1.100.000 δόσεις, η AstraZeneca 450.000 δόσεις, η Moderna 100.000 δόσεις, ενώ η Johnson & Johnson το επόμενο τρίμηνο θα παραδώσει 1,2 εκατ. δόσεις (70.000 τον Απρίλιο, 300.000 το Μάιο και 960.000 τον Ιούνιο). Να τονιστεί πως η Γερμανία στα μέσα Απριλίου θα παραλάβει τις πρώτες δόσεις του εμβολίου της Johnson & Johnson.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook