«Είναι αναγκαίο να επιστρέψουν στα σχολεία τα παιδιά του Λυκείου και ειδικότερα της Γ΄ Λυκείου, εφόσον έχουν πανελλαδικές εξετάσεις περί τα μέσα Ιουνίου».

Αυτό  δήλωσε στο Πρώτο Πρόγραμμα ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ, Θεόδωρος Τσούχλος και επιβεβαίωσε ότι με τα σημερινά δεδομένα η 12η Απριλίου είναι πιο πιθανή ημερομηνία για το άνοιγμα  των λυκείων.

Παράλληλα εξέφρασε την άποψη ότι είναι πολύ σημαντικό να μην γίνουν φέτος οι ενδοσχολικές προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις»

«Από τον περασμένο Αύγουστο είχαμε θέσει ζητήματα για την ασφαλή επιστροφή στα θρανία» είπε ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ αναφερόμενος στα self test και έκανε λόγο για θετική εξέλιξη. Επανέλαβε ότι κάθε Δευτέρα πρωί οι γονείς θα στέλνουν τα παιδιά στα σχολεία με ένα είδος υπεύθυνης δήλωσης. Θα βεβαιώνουν οι γονείς ότι τα παιδιά είναι καλά, ότι έκαναν το τεστ και είναι αρνητικό. Αν είναι θετικό θα πρέπει να υπάρχει ιχνηλάτηση και  τα παιδιά θα πρέπει να μείνουν σπίτι».

-«Θα πρέπει να δούμε στη συνέχεια πως θα λειτουργούν τα σχολεία» είπε ο κ. Τσούχλος. Εξήγησε ότι «αν εμφανιστεί σε ένα σχολείο μόνο ένα κρούσματα συνεχίζεται η κανονικότητα εφόσον φυσικά και οι εκπαιδευτικοί και οι άλλοι εργαζόμενοι στο σχολείο και οι μαθητές περάσουν αυτή τη διαδικασία. Αν ξαφνικά πληροφορηθούμε ότι υπάρχουν πολλά κρούσματα σε ένα σχολείο σημαίνει ότι με βάση το πρωτόκολλο θα πρέπει να κλείσουν τάξεις ακόμη και το σχολείο. Αυτό δεν πρέπει να αλλάξει μολονότι αυτό θα δημιουργεί μια ανάσχεση στη λειτουργία των σχολείων» υπογράμμισε.

Αναφορικά με το πώς εξελίσσεται ο εμβολιασμός των εκπαιδευτικώνο πρόεδρος της ΟΛΜΕ είπε ότι «πρέπει να γίνει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα και όσο πιο μαζικά. Η υφυπουργός Παιδείας Ζέττα Μακρή μίλησε για ένα ποσοστό 30%. Είναι σίγουρο ότι το ποσοστό αυτό είναι μεγαλύτερο. Επίσης πρέπει να συνυπολογίσουμε τις ηλικίες 60 – 67 οι οποίες εμβολιάστηκαν ή εμβολιάζονται, τις ευπαθείς ομάδες, τους συναδέλφους που υπηρετούν στα μικρά νησιά όπου ούτως ή άλλως εμβολιάστηκε όλη η κοινότητα εκεί αλλά ακόμα και τα ειδικά σχολεία. Αν το προσθέσουμε αυτό στο 30%  σίγουρα υπερβαίνει το 50%. Είναι ένας καλό ποσοστό όμως δεν σημαίνει ότι εκεί σταματάμε.  Συνεχίζουμε να προβάλλουμε την ανάγκη των εμβολιασμών και με  όμορφο τρόπο να πιέζουμε εντός εισαγωγικών τους συναδέλφους να εμβολιαστούν» είπε και κατέληξε «υπάρχει ένας προβληματισμός όσον αφορά στους εμβολιασμούς.  Σε τελική ανάλυση ο εμβολιασμός είναι ατομική και συλλογική ευθύνη».

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook