Ελεύθεροι αφέθηκαν και οι τρεις συλληφθέντες που οδηγήθηκαν την Παρασκευή το πρωί στον εισαγγελέα της Χαλκίδας, για το χθεσινό δυστύχημα στο Γυμνό της Ερέτριας όταν έχασαν την ζωή τους τρεις εργαζόμενοι από ηλεκτροπληξία.

Οι έρευνες των αρχών συνεχίζονται για να προσδιοριστεί το αν έχουν ευθύνη οι τρεις συλληφθέντες και κατηγορούμενοι. Σε βάρος του εργοδηγού και του μηχανικού του έργου, καθώς και της επιβλέπουσας, ασκήθηκαν διώξεις για ανθρωποκτονία εξ αμελείας, βαριές σωματικές βλάβες και για παραβάσεις που έχουν σχέση με την ασφάλεια των εργασιών.

Σημειώνεται ότι, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας, κλιμάκιο του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ) βρέθηκε ήδη από χθες στο σημείο για να εξακριβώσει τις συνθήκες υπό τις οποίες συνέβη το δυστύχημα και να διερευνήσει το κατά πόσο τηρούνταν τα μέτρα προστασίας των εργαζομένων, που προβλέπει η νομοθεσία για αυτού του είδους τις εργασίες.

«Είναι αυτονόητο πως θα επιβληθούν αυστηρές κυρώσεις για τυχόν παραβάσεις της εργατικής νομοθεσίας» επισημαίνει το υπουργείο.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook