Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη φωτιά σε χαμηλή βλάστηση στην περιοχή «Ρέματα» στην Άνδρο. Στο σημείο επιχειρούν δεκαπέντε πυροσβέστες με πέντε οχήματα και δύο αεροσκάφη.

Σημειώνεται πως κινητοποιήθηκε και μία ομάδα αερομεταφερόμενου πεζοπόρου τμήματος της 1ης ΕΜΑΚ που μετέβη με ελικόπτερο. Λίγο αργότερα αποφασίστηκε να σταλεί ένα ακόμη ελικόπτερο με πεζοπορο τμήμα για να συνδράμει στο νησί. Επιπλέον, στη μια το μεσημέρι με εντολή του αρχηγού του Π.Σ θα μεταβούν από το λιμάνι της Ραφήνας επιπλέον οχήματα και άνδρες για να βοηθήσουν στην κατάσβεση της φωτιάς.

Συνδρομή παρέχουν και εθελοντές.

Ο δήμαρχος της Ανδρου Δημήτρης Λοτσάρης ζήτησε να εκκενωθούν προληπτικά περιοχές. Σύμφωνα με πληροφορίες για την ώρα προληπτικά εκκενώθηκαν δύο οικισμοί (χωριά).

Στη διάρκεια των προσπαθειών κατάσβεσης της φωτιάς τραυματίστηκε ένας πυροσβέστης που διακομίστηκε με εγκαύματα στο νοσοκομείο του νησιού. Πριν από τις 12 το μεσημέρι ο πυροσβέστης επέστρεψε στα καθήκοντά του.
Σημειώνεται ότι οι ισχυροί άνεμοι δυσκολεύουν τα εναέρια μέσα να κάνουν ρίψεις νερού.

Ο δήμαρχος Άνδρου, μιλώντας στον ΘΕΜΑ 104,6 fm, μίλησε για ένα ανεξέλεγκτο πύρινο μέτωπο που καίει σε χαμηλή βλάστηση. Προληπτικά εκκενώθηκαν τα χωριά Ρέματα και Ατένι. Οι κάτοικοι στα χωριά Αρνη και Κατάκοιλο έχουν λάβει οδηγίες ότι εάν και εφόσον χρειαστεί θα πρέπει να είναι έτοιμοι για να εκκενώσουν τα σπίτια τους, καθώς η φωτιά φαίνεται πως οδεύει προς τα εκεί.

Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες η φωτιά βρίσκεται κοντά στους οικισμούς και καίει χαμηλή βλάστηση, αλλά δεν έχει προκαλέσει ζημιές σε σπίτια.
Ο κύριος Λοτσάρης έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook την επείγουσα ανακοίνωση:
ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΩΝ ΡΕΜΑΤΩΝ – ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΗ ΕΚΚΕΝΩΣΗ
Παρακαλούμε τους κατοίκους του χωρίου των Ρεμάτων όπως εκκενώσουν τις οικίες τους λόγω μεγάλης πυρκαγιάς και προβλημάτων με τον καπνό που έχει εξαπλωθεί στην περιοχή. Παρακαλούμε τους ιδιοκτήτες σταθμευμένων οχημάτων ν’ απομακρύνουν ΑΜΕΣΑ τα Ι.Χ. τους από την περιοχή. Στην περιοχή επιχειρούν δυνάμεις της Πυροσβεστικής και του Σ.Ε.Δ.Α., ενώ έχουν κληθεί και εναέρια μέσα.

ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΗΜΟΥ ΑΝΔΡΟΥ 4.4.2021ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΩΝ ΡΕΜΑΤΩΝ – ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΗ ΕΚΚΕΝΩΣΗΠαρακαλούμε τους…

Posted by Dimitris Lotsaris on Saturday, April 3, 2021

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook