Προσκεκλημένη στο πλατό της εκπομπής «Συνδέσεις» στην ΕΡΤ ήταν η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ Ματίνα Παγώνη, η οποία έδειξε live στην παρουσιάστρια της εκπομπής Αλεξάνδρα Καϋμένου πως πραγματοποιείται το self test.

Επίσης  στην εκπομπή μίλησαν για το εμβόλιο της ASTRAZENECA ο Καθηγητής Καρδιολογίας Χριστόδουλος Στεφανάδης, αλλά και ο  πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής Κωνσταντίνος Λουράντος

«Ο φόβος είναι εξαιρετικά αδικαιολόγητος. Ακόμα και από τη Μέρκελ. Τα δημοσιευμένα -δεδομένα πρέπει να τα ακούμε – έτσι κινείται η ιατρική. Το ποσοστό θρομβώσεων είναι 1 θρόμβος στο 1 εκατομμύριο εμβολιασμένους. Θα πρέπει να ξέρουμε ότι κάθε παρέμβαση – κάθε φάρμακο έχει και παρενέργειες. Βέβαια υπεισέρχονται και άλλοι παράγοντες τώρα οικονομικοί και πολιτικοί» δήλωσε ο κ. Στεφανάδης.

Όσο για τον κ. Λουράντο δεν διέψευσε ότι υπάρχει ανησυχία και υπάρχουν πολλοί που πηγαίνουν στα φαρμακεία για να αλλάξουν τα ραντεβού για το συγκεκριμένο εμβόλιο

« Ο κόσμος είναι  θορυβημένος, αλλά σε 346.000 εμβολιασμένους έχουμε μόνο μία θρόμβωση. Στο διάστημα μεταξύ της πρώτης και της δεύτερης δόσης, ο κόσμος δεν επιθυμεί να συνεχίσει με  ASTRAZENECA».

Σε ότι αφορά τη χορήγηση των selftestείπε ότι η πλατφόρμα ανοίγει την Παρασκευή. Με ΑΜΚΑ, οι μαθητές 16 – 18 ετών και εκπαιδευτικοί  προηγούνται. Απαγορεύεται να το διενεργεί ο φαρμακοποιός.. Αν το πάρει κάποιο παιδί από το φαρμακείο την Παρασκευή, πρέπει να το κάνει την Κυριακή – λίγες ώρες δηλαδή, πριν πάει σχολείο τη Δευτέρα.

Δείτε εδώ το βίντεο  με την  Ματίνα Παγώνη να δείχνει  πως πραγματοποιείται το self test

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook