Η νέα ψυχρή εισβολή οφείλεται στο συνδυασμό ενός βαθέως χαμηλού στην περιοχή της Βόρειας Σκανδιναβίας και των έντονα αντικυκλωνικών συνθηκών δυτικά της Ιρλανδίας.

Ψυχρές αέριες μάζες από τη Βορειοδυτική Ευρώπη κινούνται προς τη Βαλκανική Χερσόνησο και την Ελλάδα, με αποτέλεσμα την αναμενόμενη πτώση της θερμοκρασίας από το βράδυ της Τετάρτης και για τις επόμενες μέρες, σύμφωνα με το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Η νέα ψυχρή εισβολή οφείλεται στον συνδυασμό ενός βαθιού χαμηλού στην περιοχή της Βόρειας Σκανδιναβίας και των έντονα αντικυκλωνικών συνθηκών δυτικά της Ιρλανδίας. Ο εν λόγω συνδυασμός έχει ως αποτέλεσμά την ενισχυμένη ροή ψυχρών αερίων μαζών προς τη Νοτιοανατολική Ευρώπη.

Η κορύφωση της ψυχρής εισβολής αναμένεται το πρωί της Παρασκευής, ενώ η σταδιακή αποχώρηση των ψυχρών μαζών από το απόγευμα της Παρασκευής.

Στο βίντεο που ακολουθεί παρουσιάζεται η πορεία των ψυχρών αερίων μαζών από την Τρίτη 06/04 έως το Σάββατο 10/04, σύμφωνα με το αριθμητικό μοντέλο πρόγνωσης του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook