Χρυσοχοΐδης: «Θεωρίες συνωμοσίας» ότι εμποδίζονται οι δημοσιογράφοι στην κάλυψη διαδηλώσεων

Εξηγήσεις για το νέο τρόπο αστυνόμευσης στις διαδηλώσεις έδωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη.
«Θεωρίες συνομωσίας της αντιπολίτευσης που δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα» χαρακτήρισε μέσω του ΣΚΑΪ ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης τις αναφορές ότι θα εμποδίζονται οι δημοσιογράφοι και οι φωτορεπόρτερ να καλύπτουν διαδηλώσεις.
Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη εξήγησε ότι το μέτρο του αξιωματικού συνδέσμου που καθιερώνεται στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Διαχείρισης Συναθροίσεων θα άφορα τις περιπτώσεις που οι ίδιοι οι δημοσιογράφοι θα ζητούν αστυνομική προστασία όταν εξελίσσονται σοβαρά γεγονότα.
Με βάση το νέο επειχηρισιακό σχέδιο η αστυνομία θα λειτούργει με κάμερες, κάτι που θα ανακοινώνεται από την αρχή στους διαδηλωτές. Επίσης η αστυνομία θα έχει μια κλιμάκωση στην χρήση των μεσών τόνισε ο κ. Χρυσοχοΐδης.
Σε πρώτη φάση, εξήγησε ο υπουργός, θα υπάρχουν εμπόδια μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομικών, μετά κλιμακούμενη χρήση μέτρων όπως το νερό, υπάρχει διαμεσολάβηση, και υπάρχει η νέα ομάδα ΟΔΟΣ, μια ομάδα νέων αστυνομικών, το 80% των οποίων είναι γυναίκες οι οποίοι είναι άοπλοι και συνεννοείται με τους διαδηλωτές ώστε να μην καταλαμβάνουν το οδόστρωμα και να βαδίζουν στα πεζοδρόμια.
Στο τελικό στάδιο έρχεται η λογοδοσία της ΕΛ.ΑΣ για όσα έγιναν μετά τα γεγονότα, αλλά αν διεπράχθησαν και ποινικά αδικήματα και καταστροφές.
Ολες οι Ειδήσεις
- Το Happy Traveller στη Σκύρο – Κυριακή 20 Ιουλίου στις 16.40, στον ΣΚΑΪ
- Στάθης Σχίζας: Η βραδινή έξοδος στη Μύκονο με τη Cinderella – «Είμαστε φίλοι» (βίντεο
- Πέτρος Φιλιππίδης: «Αν δεν τον είχε ξυπνήσει η γειτόνισσα, θα είχε καεί μέσα στο σπίτι του», είπε ο δικηγόρος του
- Καιρός – Κολυδάς: Καύσωνας με διάρκεια και ένταση – Τσατραφύλλιας: Κουράγιο έχουμε ζήσει και χειρότερα
- ACTION 24: Η Έλενα Παπαβασιλείου καλεσμένη στο «Vitality» της Κυριακής
- Πέτρος Κουσουλός: Αυλαία για την εκπομπή του στο Open – Η ανακοίνωση του σταθμού για το τέλος της συνεργασίας τους
- Δίκη για δολοφονία Κυριακής Γρίβα: «Πάσχει από διπολική διαταραχή, αλλά το άδικο το αντιλαμβάνεται» κατέθεσε ο ψυχίατρος του δολοφόνου
- Κάηκε το σπίτι του Πέτρου Φιλιππίδη στην Πατησίων – Καλά στην υγεία του ο ηθοποιός που βρισκόταν μέσα
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr
Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook