Σοκ έχει προκαλέσει στη Μακρινίτσα Βόλου η άγρια, διπλή δολοφονία μιας γυναίκας και του αδελφού της από τον εν διαστάσει σύζυγό της, που σημειώθηκε το βράδυ της Δευτέρας. Σήμερα, στις 10:30 στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου φίλοι και συγγενείς θα πουν το τελευταίο αντίο στα θύματα.

Τα δύο αδέρφια έπεσαν νεκρά μέσα στο σπίτι τους, από τα χέρια του εν διαστάσει συζύγου της κοπέλας.

Όπως περιέγραψε χθες στο Mega και στην εκπομπή Live News η μητέρα των δυο αδελφών Αθανασία Τσάπα, ο 31χρονος πρώην γαμπρός της είχε πάει αποφασισμένος στο σπίτι της οικογένειας για να σκορπίσει τον θάνατο: «’Ετρεξα να προστατεύσω το εγγονάκι μου που το είχα επάνω. Λέει η κόρη μου: “Μαμά κλείσε τις πόρτες”. Κατέβηκα κάτω και άρχισε να με χτυπάει. Μου έβγαλε ένα μαχαίρι τεράστιο μπροστά μου και άρχισε να με χτυπάει. Εκείνη τη στιγμή κατέβηκε η κόρη μου. Εγώ πιστεύω ότι θα σκότωνε εμένα, αν δεν κατέβαινε η κόρη μου εκείνη τη στιγμή. Και άφησε εμένα και ξεκίνησε την κόρη μου» περιέγραψε η κυρία Αθανασία και πρόσθεσε «Μετά βγήκε έξω, αφού έκανε ό,τι έκανε, και εκείνη τη στιγμή ερχόταν ο γιος μου. Και ξεκίνησε τον γιο μου μετά να χτυπάει και το παιδί δεν πρόλαβε να αντισταθεί».

«Δεν θυμάμαι τι έκανα έκανα στο σπίτι – Δεν κατάλαβα ότι τους σκότωσα»

Ο νεαρός που συνελήφθη για το διπλό φονικό και σύμφωνα με πληροφορίες αντιμετωπίζει σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα είπε στους αστυνομικούς ότι δεν θυμάται πως ακριβώς έφτασε στο έγκλημα.

«Δεν θυμάμαι τι έκανα. Εγώ πήγα για να δω το παιδί μου και με εμπόδισαν. Μου το απαγόρευσαν και μου είπαν ότι θα με κλείσουν σε ψυχιατρείο. Θόλωσα, έσπρωξα τη γυναίκα μου και τον αδερφό της για να ανέβω στον πάνω όροφο που ήταν το παιδί μου. Δεν κατάλαβα ότι χρησιμοποίησα μαχαίρι. Έχω ένα σκοτεινό πέπλο» ήταν τα πρώτα λόγια του κατηγορούμενου.

Η άτυχη γυναίκα φέρεται να είχε ζητήσει ασφαλιστικά μέτρα εναντίον του καθώς η σχέση τους το τελευταίο διάστημα πήγαινε από το κακό στο χειρότερο. Τα δύο αδέλφια βρίσκονταν στο πατρικό τους σπίτι, με τη μητέρα τους, όταν ξαφνικά άρχισε η αντίστροφη μέτρηση της ζωής τους. Ο δράστης έσπασε τη τζαμαρία και τότε η 28χρονη τηλεφώνησε στην αστυνομία.

Το κακό σημειώθηκε λίγη ώρα πριν φτάσουν στο σπίτι οι αστυνομικοί. Μάλιστα το περιπολικό καθυστέρησε επειδή είχε κλείσει τον δρόμο ένα φορτηγό.

Το κακό σημειώθηκε λίγη ώρα πριν φτάσουν στο σπίτι οι αστυνομικοί. Μάλιστα το περιπολικό καθυστέρησε επειδή είχε κλείσει τον δρόμο ένα φορτηγό.

Ο δράστης συνελήφθη περίπου δύο ώρες μετά το διπλό φονικό έπειτα από καταδίωξη, κατά τη διάρκεια της οποίας εμβόλισε περιπολικό.

Αφού οι αστυνομικοί έκαναν το αυτοκίνητο του φύλλο και φτερό εντόπισαν και το μαχαίρι με το οποίο σκότωσε τα δύο αδέρφια.

Τι είπε ο δικηγόρος του 30χρονου δράστη

«Έχουμε μία ιδιαίτερη περίπτωση εδώ ο πελάτης μου πάσχει από σοβαρή ψυχική διαταραχή πράγμα το οποίο έχει διαγνωστεί από γιατρούς του νοσοκομείου. Στις 15 Ιανουαρίου η ίδια η σύζυγός του είχε ζητήσει βοήθεια από τον εισαγγελέα ζητώντας την ακούσια νοσηλεία του. Στο έγγραφο το οποίο κατέθεσε στο Α.Τ της περιοχής», είπε ο Δημήτρης Βούλγαρης, Δικηγόρος του κατηγορούμενου μιλώντας στο Mega.

«Κρίθηκε ότι είχε ψυχικά νοσήματα σοβαρά. Δόθηκε φαρμακευτική αγωγή και οι γιατροί εν αναμονή των αποτελεσμάτων δόθηκαν οδηγίες και επιφυλάχθηκαν για την αναγκαστική νοσηλεία του.Υπάρχει έγγραφο του νοσοκομείου που το αναφέρει αυτό», είπε.

«Εγώ πιστεύω ο άνθρωπος αυτός χρειάζεται βοήθεια. Πρέπει οπωσδήποτε να διαταχθεί ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη», πρόσθεσε.

«Η θέση του κατηγορουμένου πρέπει να εξεταστεί. Έτσι λοιπόν σε αυτό το μηδέν αυτό που πρέπει να διερευνήσουμε είναι τα αίτια και αν ενδεχομένως ο συγκεκριμένος άνθρωπος είχε καταλογισμό όταν έκανε την πράξη αυτή», κατέληξε.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook