Μετά το Πάσχα θα επαναλειτουργήσει η εστίαση, ξεκινώντας από τους εξωτερικούς χώρους, δήλωσε σε συνέντευξή του ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης, Νίκος Παπαθανάσης.

«Όταν θα είμαστε στην κατάλληλη στιγμή, θα επιτραπεί να λειτουργήσει η εστίαση. Προφανώς, το βλέπουμε κάποια στιγμή μετά το Πάσχα. Έχουμε μια χώρα που μπορεί να λειτουργήσει η εστίαση και σε εξωτερικούς χώρους. Πέρυσι ξεκινήσαμε την λειτουργία της εστίασης σε εξωτερικούς και ημι-υπαίθριους χώρους. Υπάρχει η δυνατότητα να ξεκινήσει έτσι. Φαίνεται όμως ότι αυτό θα συμβεί μετά το Πάσχα» σημείωσε ο αναπληρωτής υπουργός, ενώ γνωστοποίησε ότι εντός του Μαΐου θα εκταμιευθούν οι πόροι του πακέτου στήριξης της εστίασης, τόνισε μιλώντας στο Mega. Αναλυτικά ΕΔΩ η συνέντευξη του αναπληρωτή υπουργού.

Ποιες προϋποθέσεις «βάζουν» οι ειδικοί

Προκειμένου να λειτουργήσουν και πάλι, τα εστιατόρια θα πρέπει να πληρούν κάποιες προϋποθέσεις, επισημαίνουν οι ιατροί της Θεραπευτικής Κλινικής της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Θεοδώρα Ψαλτοπούλου, Πάνος Μαλανδράκης, Γιάννης Ντάνασης, και Θάνος Δημόπουλος (Πρύτανης ΕΚΠΑ).

Κάποιες από τις προϋποθέσεις αυτές είναι η χρήση μάσκας, ο κατάλληλος αερισμός, η εστίαση σε εξωτερικούς χώρους, η σωστή υγιεινή των χεριών και οι αποστάσεις μεταξύ των πελατών.

Όσον αφορά στο προσωπικό, οι εργαζόμενοι θα πρέπει να έχουν τη δυνατότητα να απέχουν από την εργασία σε περίπτωση που έρθουν σε επαφή με κάποιο θετικό κρούσμα ή εμφανίσουν ύποπτα συμπτώματα.

Ο καλός αερισμός του χώρου επίσης συνιστά βασική προϋπόθεση για το ασφαλές άνοιγμα, καθώς ο ιός κυρίως μεταδίδεται από μικρά σταγονίδια στον αέρα. Επίσης, η σωστή απολύμανση των επιφανειών και των αντικειμένων που ακουμπούν πολλοί, όπως τα μηχανήματα ηλεκτρονικής πληρωμής, τα μενού, οι πάγκοι και οι καρέκλες κλπ, είναι απαραίτητη.

Η απόσταση τουλάχιστον δύο μέτρων μεταξύ των πελατών, η χρήση εξωτερικών χώρων εστίασης και η αποφυγή συνωστισμού σε χώρους αναμονής είναι επιπρόσθετα μέτρα που πρέπει να ληφθούν για το ασφαλές άνοιγμα των εστιατορίων.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook