Κοντογεώργης: Πράξη ευθύνης το self test – Εμπιστευόμαστε γονείς και μαθητές (video)
 
  Περαιτέρω διευκρινίσεις για τα self test έδωσε ο γενικός γραμματέας συντονισμού, Θανάσης Κοντογεώργης.
Για τα self – test και την πορεία του εμβολιασμού μίλησε στην «Κοινωνία Ώρα MEGA» ο γενικός γραμματέας συντονισμού, Θανάσης Κοντογεώργης.
Ο κ. Κοντογεώργης υπογράμμισε ότι εάν κάποιο self – test βγάζει μη έγκυρο αποτέλεσμα, θα χορηγείται νέο στον μαθητή, με την σχετική διαδικασία να ανακοινώνεται μέχρι την Κυριακή.
«Μέχρι αύριο θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία διανομής των self – test. Από αύριο, οι γονείς θα μπορούν να παραλαμβάνουν ένα τεστ που θα χρησιμοποιήσουν πριν ξεκινήσει η εκπαιδευτική διαδικασία την Δευτέρα. Και από Δευτέρα και μετά, θα παραλάβουν το επόμενο τεστ, το οποίο θα είναι απαραίτητο για την προσέλευση την Πέμπτη» σημείωσε, ενώ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο σε επόμενο χρόνο να δικαιούται self -test και το βοηθητικό προσωπικό των σχολείων.
Σύμφωνα με τον γραμματέα, η σύσταση είναι να διενεργούνται τα self – test σε όλο πιο κοντινό χρόνο στην εκπαιδευτική διαδικασία, ενώ σε ότι αφορά στα εσπερινά λύκεια, θα γίνουν παραδόσεις self – test στα σχολεία και με μέριμνα της διεύθυνσης θα γίνεται διανομή τους.
Παράλληλα, απάντησε στο τι θα γίνεται εάν δεν θέλει κάποιος να κάνει self – test.
«Είναι όπλο για όλους, να υπάρχει αυτοπεριορισμός και απομόνωση αν υπάρξει ασυμπτωματικός και ολιγοσυμπτωματικός ασθενής. Είναι πράξη ευθύνης. Δεν μπορώ να φανταστώ ότι κάποιος γονιός θα ρισκάρει την υγεία του παιδιού του και των υπόλοιπων παιδιών στα σχολεία. Σε περίπτωση που δεν επιδεικνύεται η δήλωση με το αρνητικό αποτέλεσμα, δεν θα μπορεί ο μαθητής να προσέρχεται στην τάξη και να παρακολουθεί την εκπαιδευτική διαδικασία» υπογράμμισε.
Η υπεύθυνη δήλωσε θα περιλαμβάνει, όπως είπε, τα στοιχεία του γονέα ή του κηδεμόνα, του μαθητή και πότε έγινε το τεστ. «Αυτό θα επιδεικνύεται κάθε μέρα την 1η ώρα πριν ξεκινήσει το πρώτο μάθημα στον κάθε καθηγητή που θα βρίσκεται στην αίθουσα. Δεν μπορούμε να έχουμε έναν επιστάτη σε κάθε σπίτι. Επαφιέμεθα στην ατομική υπευθυνότητα των γονέων και των τέκνων».
Σχετικά με το γεγονός ότι οι φαρμακοποιοί έλαβαν τα self – test σε 25αδες και τα έκαναν ατομικές συσκευασίες, είπε ότι «είμαστε υπό εξαιρετικές συνθήκες λόγω πανδημίας. Όλοι πρέπει να δείχνουμε τον καλύτερο μας εαυτό. Οι επόμενες παραδόσεις θα αφορούν ατομικά τεστ. Ο διαγωνισμός που διεξήχθη αφορούσε και ατομικές και ομαδικές συσκευασίας».
Αναφορικά με τους εμβολιασμούς, επεσήμανε ότι χθες η χώρα έσπασε το φράγμα των δύο εκατομμυρίων εμβολίων, ενώ όπως είπε ο μέσος ημερήσιος ρυθμός είναι 55-57 χιλιάδες εμβόλια. «Καλούμε ακόμα περισσότερους ανθρώπους να εμβολιαστούν. Θα υπάρχει εντατικοποίηση εμβολιασμών Μάιο – Ιούνιο, που περιμένουμε πολύ μεγάλες παραδόσεις. Είμαστε κοντά στην έξοδο από την κρίση».
Ολες οι Ειδήσεις
- Τραγωδία στον Ασπρόπυργο: Νεκρό 10χρονο κορίτσι που κατέρρευσε στο προαύλιο του σχολείου του
- Άννα Θεοδωρίδη: Οι πρώτες δηλώσεις μετά τη γέννηση του γιου της – «Ο Chris είναι φανταστικός μπαμπάς» (βίντεο)
- Συνελήφθη τηλεοπτικός σεφ για χρέη προς το Δημόσιο ύψους 350.000 ευρώ
- Ηλίας Κασιδιάρης στο Εφετείο: «Η δολοφονία Φύσσα δολοφόνησε εμένα και τη Χρυσή Αυγή»
- Ο Παναγιώτης Γιαννάκης για την αξία της Υπευθυνότητας ως κύριο συστατικό της επιτυχίας (vid.) – Η ομιλία του που ενέπνευσε το κοινό στην Ημερίδα του ΟΠΑΠ για το Υπεύθυνο Παιχνίδι
- «Φως στο Τούνελ»: Δύο σκοτεινές υποθέσεις αποκαλύπτονται με νέα στοιχεία και ντοκουμέντα – Απόψε 31 Οκτωβρίου – Τρέϊλερ
- ΕΡΤ1: #Παρέα με τον Γιώργο Κουβαρά – Αφιέρωμα στον Γιώργο Ζαμπέτα – Σάββατο 01.11.2025, στις 22:00
- ΕΛΤΑ: Η λίστα με τα 204 καταστήματα που κλείνουν – «Τα ΕΛΤΑ έχουν πρόβλημα αλλά πρέπει να επιβιώσουν», δήλωσε ο Πιερρακάκης
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr
Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook
 
     
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
  