Την απόφαση να εισηγηθούν άνοιγμα του λιανεμπορίου στην Πάτρα, έλαβαν οι λοιμωξιολόγοι που συνεδριάζουν αυτή την ώρα. Επίσης αποφάσισαν να εισηγηθούν λειτουργία καταστημάτων στη Θεσσαλονίκη μόνο με click away, αλλά και να παραμείνουν τα καταστήματα κλειστά στην Κοζάνη.

Στην Αχαΐα οι ειδικοί διαπιστώνουν βελτιωμένη επιδημιολογικη εικόνα, κάτι που αποτυπώνεται και στον αριθμό των εισαγωγών στα νοσοκομεία της -μόλις 19 το προηγούμενο 24ωρο στην περιοχή.

Υπενθυμίζεται πως την αξιολόγηση των δεδομένων σε Αχαΐα, Θεσσαλονίκη και Κοζάνη κατά τη σημερινής συνεδρίαση ζήτησε η κυβέρνηση από την επιτροπή των ειδικών, προκειμένου να επιστρέψει στο τραπέζι ενδεχόμενο άνοιγμα του λιανεμπορίου στις περιοχές αυτές.

Σε περίπτωση που οι ειδικοί δεν εισηγούνταν άνοιγμα με click away την ερχόμενη Δευτέρα 12 Απριλίου, η κυβέρνηση είχε την πρόθεση να δώσει σαφές μήνυμα από τώρα για άνοιγμα την επόμενη Δευτέρα, στις 19.

Μεταξύ άλλων, η κυβέρνηση προτίθεται να αξιοποιήσει τα self test με κάθε τρόπο. Συγκεκριμένα μπορούν να χρησιμοποιηθούν και ως εργαλείο για να ξεκλειδοώσουν οι μετακινήσεις την περίοδο του Πάσχα. Κυβερνητικά στελέχη υποστηρίζουν ότι τα self test μπορούν να βοηθήσουν σε αυτό, ωστόσο ότι τον τελευταίο λόγο έχουν πάντα οι ειδικοί.

Υπενθυμίζεται ότι εχθές Πέμπτη διατέθηκαν 126.000 self test από τα φαρμακεία, ενώ σήμερα και αύριο θα πρέπει να διατεθούν τα υπόλοιπα. Ο πληθυσμός μαθητών λυκείων, καθηγητών και εργαζόμενων στα Λύκεια είναι 350.000 άνθρωποι σε όλη την Ελλάδα.

Τέλος, οι ειδικοί καλούνται να εισηγηθούν και για τα εμπορικά κέντρα. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι επιστήμονες είναι πολύ πιθανόν να δώσουν το «πράσινο φως».

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook