Οι αστυνομικοί ερευνούν εξονυχιστικά την περιοχή για να βρούν στοιχεία για τις κινήσεις των δολοφόνων οι οποίοι φέρεται ότι είχαν ακάλυπτα πρόσωπα και διέφυγαν με σκούτερ.

Σύμφωνα με τις μαρτυρίες περιοίκων οι δράστες ήταν δύο και πυροβόλησε ο ένας με εννιάρι που έφερε σιγαστήρα.
Οι αστυνομικοί εκτός από τους μάρτυρες που εξετάζουν ψάχνουν και βίντεο από κάμερες ασφαλείας για να ρίξουν φως  στην άγρια δολοφονία.

Μάλιστα, όπως μετέδωσε ο Alpha, επικαλούμενος μαρτυρίες, οι δράστες του έδωσαν και χαριστική βολή.

Τα αποτελέσματα της βαλιστικής εξέτασης θα δείξουν αν το όπλο με το οποίο οι δράστες εκτέλεσαν τον Γιώργο Καραϊβάζ, είχε χρησιμοποιηθεί σε άλλη εγκληματική ενέργεια στο παρελθόν.

Ο δράστης έκανε «κόσκινο» από τις σφαίρες και το αυτοκίνητο του Γιώργου Καραιβάζ , αφού τον πυροβόλησε την ώρα που κατέβαινε απ αυτό.

Το αυτοκίνητο μάλιστα του δημοσιογράφου μεταφέρθηκε στα εργαστήρια της ΓΑΔΑ για να ερευνηθεί.

Το χρονικό της δολοφονίας

Ο δημοσιογράφος δολοφονήθηκε περίπου στις 2.15′ σήμερα το μεσημέρι, έξω από το σπίτι του στην οδό Άνιννου, στον Άλιμο. Οι δράστες, σύμφωνα με τις μαρτυρίες των αυτοπτών, ήταν δύο και κινήθηκαν με ένα σκούτερ. Ο συνεπιβάτης πυροβόλησε τον δημοσιογράφο με εννιάρι πιστόλι, που πιθανότατα έφερε και σιγαστήρα, μόλις είχε ανοίξει την πόρτα του αυτοκινήτου του, για να κατέβει και να πάει στο σπίτι του, όπου τον περίμεναν η γυναίκα του και το παιδί τους. Οι δολοφόνοι, πυροβόλησαν τουλάχιστον 12 φορές, αφού τόσοι είναι οι κάλυκες που βρέθηκαν στον τόπο της δολοφονίας. Τουλάχιστον έξι σφαίρες βρήκαν σε διάφορα σημεία του σώματός του τον Γιώργο Καραϊβάζ, που βρέθηκε νεκρός, πεσμένος μπρούμυτα, δίπλα στο αυτοκίνητο.

Καλοστημένη ενέδρα

Σύμφωνα με αξιωματικούς ήταν μία καλοστημένη ενέδρα καθώς οι δράστες φαίνεται να είχαν μελετήσει προσεκτικά όλες τους τις κινήσεις του. Τον περίμεναν κάτω από το σπίτι του και φαίνεται πως ήξεραν πολύ καλά το πρόγραμμά του.

Στο σημείο έσπευσαν αξιωματικοί του τμήματος της Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής προκειμένου να συλλέξουν στοιχεία για τον εντοπισμό και την σύλληψη των δραστών ενώ γίνονται εκτεταμένες αναζητήσεις στην ευρύτερη περιοχή από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ και άμεσης δράσης.

Ήδη , αστυνομικοί συλλέγουν πληροφορίες από κατοίκους της περιοχής, ενώ αναζητούν και υλικό από κάμερες ασφαλείας.

Νωρίτερα, το αυτοκίνητο του δημοσιογράφου μεταφέρθηκε στη ΓΑΔΑ για να ερευνηθεί, ενώ σφαίρες έχουν χτυπήσει και το όχημα.

Παράλληλα στο μικροσκόπιο των αστυνομικών μπαίνει και το κομμάτι που αφορά στη δημοσιογραφική ιδιότητα τού θύματος και τα θέματα με τα οποία έχει ασχοληθεί.

Πάντως, όπως διευκρινίστηκε από το Αρχηγείο της ΕΛΑΣ, ο Γιώργος Καραϊβάζ, δεν είχε αναφέρει ποτέ στην Αστυνομία απειλές σε βάρος του, ούτε είχε ζητήσει αστυνομική προστασία.

Ο Καραϊβάζ συνεργαζόταν τον τελευταίο καιρό με τον τηλεοπτικό σταθμό STAR και με την εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα». Ήταν διαχειριστής της ιστοσελίδα bloko.gr.

Ο Γιώργος Καραϊβάζ ήταν από τους παλαιότερους αστυνομικούς συντάκτες, με πορεία δεκαετιών στο χώρο και αφήνει πίσω του ένα παιδί, μόλις 19 ετών. Υπήρξε μάλιστα επικεφαλής του αστυνομικού ρεπορτάζ στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook