Self test: Πώς θα τα προμηθευτούν οι μαθητές – Τι ισχύει για τα εσπερινά λύκεια

Διευκρινίσεις του υπουργείου Παιδείας, μετά το μπάχαλο με την προμήθεια των self test για τους μαθητές εσπερινών Λυκείων
Από τα σχολεία θα παραλαμβάνουν τελικά τα self tests οι μαθητές των Εσπερινών λυκείων μέχρι τη Δευτέρα, ενώ τα επόμενα τεστ, μετά τις 12/4, θα διανέμονται από τα φαρμακεία, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας.
Παράλληλα, σύμφωνα με το αρμόδιο υπουργείο, αναφορικά με τα Γενικά και τα Επαγγελματικά Λύκεια οι γονείς και κηδεμόνες μπορούν να παραλάμβάνουν τα self-tests από τα φαρμακεία.
Τέλος, το υπουργείο Παιδείας σημειώνει ότι στους τακτικούς δωρεάν ελέγχους εντάχθηκε και το διοικητικό – βοηθητικό προσωπικό δημοσίων και ιδιωτικών σχολείων.
Σημειώνεται ότι σε λειτουργία παραμένει και η πλατφόρμα μέσω της οποίας μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να κανονίζουν ραντεβού για δωρεάν έλεγχο.
Αναλυτικά η ανακοίνωση από το υπουργείο Παιδείας:
Οι γονείς και κηδεμόνες παραλαμβάνουν ήδη από τα φαρμακεία τα self-tests για όλους τους μαθητές που γεννήθηκαν τα ημερολογιακά έτη 2003, 2004 και 2005.
Οι ενήλικοι μαθητές Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων, καθώς και Λυκειακών Τάξεων Γυμνασίων με Λυκειακές Τάξεις, παραλαμβάνουν ήδη οι ίδιοι το τεστ τους από τα φαρμακεία.
Προχωρά η διανομή του πρώτου τεστ απ’ ευθείας στα εσπερινά λύκεια όλης της επικράτειας. Τα τεστ θα μπορούν να προμηθευτούν οι μαθητές από τις σχολικές μονάδες εντός του Σαββατοκύριακου, και σε σχολικές μονάδες απομακρυσμένων περιοχών, σε κάθε περίπτωση, πριν την έναρξη των μαθημάτων της Δευτέρας, ακολουθώντας τις οδηγίες των Διευθυντών των σχολικών μονάδων.
Από τη Δευτέρα 12/4 θα έχουν τη δυνατότητα να παραλαμβάνουν τα επόμενα τεστ από τα φαρμακεία.
Επεκτείνοντας τη σύσταση της Επιτροπής των Ειδικών για τεστ σε μαθητές και εκπαιδευτικούς, η Κυβέρνηση ενέταξε στους τακτικούς δωρεάν ελέγχους και διοικητικό και βοηθητικό προσωπικό δημοσίων και ιδιωτικών σχολείων, καταχωρισμένο στα πληροφοριακά συστήματα των αρμόδιων Υπουργείων, για την περαιτέρω θωράκιση της εκπαιδευτικής κοινότητας.
Εξακολουθεί να λειτουργεί παράλληλα και η πλατφόρμα https://edu.testing.gov.gr/, μέσω της οποίας μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να κανονίζουν άμεσα ραντεβού για δωρεάν έλεγχο.
Αναμένεται έκδοση Κοινής Υπουργικής Απόφασης, που θα ρυθμίζει την εφαρμογή του μέτρου των τακτικών ελέγχων και θα προσδιορίζει περαιτέρω λεπτομέρειες.
Ολες οι Ειδήσεις
- Έφοδος της Αρχής για το «ξέπλυμα χρήματος» στα γραφεία του ΟΠΕΚΕΠΕ – Στο στόχαστρο δέκα πρόσωπα
- Γιώργος Λιάγκας – Μαρία Αντωνά: Βόλτες στα ελληνικά νησιά με το σκάφος του παρουσιαστή – Το βίντεο από την Τήνο
- Χολαργός: Συνελήφθη ο άνδρας που είχε ταμπουρωθεί σε διαμέρισμα – Είχε πετάξει μολότοφ, απειλούσε με βαλλίστρα – Τραυματίστηκε ένας αστυνομικός
- Νεκρός στις Άλπεις 33χρονος ορειβάτης από την Πάτρα – Έπεσε στον «διάδρομο του θανάτου» του Mont Blanc
- Χολαργός: Άνδρας έχει ταμπουρωθεί σε διαμέρισμα – Πέταξε μολότοφ – Τραυματίστηκε αστυνομικός – Εκκενώνεται η πολυκατοικία – Σε εξέλιξη επιχείρηση εφόδου των ΕΚΑΜ
- ΤΖΟΚΕΡ: 20,4 εκατ. ευρώ αναζητούν νικητή – Απόψε στις 22:00 η κλήρωση για το υψηλότερο τζακ ποτ όλων των εποχών
- Απάντηση Κομισιόν σε Γ.Αυτιά: Διπλασιασμός κονδυλίων για στέγαση και απλούστευση των διαδικασιών
- «Η Γη της Ελιάς»: Έρχεται ο Ε΄κύκλος της σειράς – Δείτε το καθηλωτικό τρέϊλερ
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr
Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook