Νέες αποκαλύψεις έρχονται στο φως σχετικά με το έγκλημα στον Ερυθρό Σταυρό, όπου ένας 60χρονος φέρεται να αφαίρεσε τον αναπνευστήρα που κρατούσε στη ζωή έναν 76χρονο επειδή τον ενοχλούσε ο θόρυβος. Μεταξύ άλλων αναδύονται το παρελθόν και οι διαγνώσεις των γιατρών για τον 60χρονο κατηγορούμενο, καθώς και οι πρώτες καταθέσεις γιατρών.

Ο ίδιος ο κατηγορούμενος μιλώντας στο Mega και αρνείται τα πάντα. Υποστηρίζει πως δεν τράβεξε την πρίζα του αναπνευστήρα και επιμένει ότι δεν τράβηξε το σωλήνα του οξυγόνου του θύματος, παρότι τα δαχτυλικά του αποτυπώματα είχαν βρεθεί πάνω στην συσκευή.

«Τι σχέση έχω εγώ να τραβήξω μια πρίζα και να πάρω τη ζωή σε κάποιον άνθρωπο, αυτό είναι μεγάλη προσβολή που μου λέτε τώρα» είπε. «Βρήκανε μια πρίζα τραβηγμένη. Ένας άνθρωπος πέθανε, αλλά δεν σημαίνει ότι το έχω κάνει εγώ», πρόσθεσε.

Ο 60χρονος ζητάει να δοθεί στη δημοσιότητα το υλικό από τις κάμερες ασφαλείας, για να φανεί όπως λέει, ότι είναι αθώος. «Δεν έχω εγώ λόγο να κάνω τέτοιες βλακείες. Εδώ υπάρχουν κάμερες, υπάρχουν τα πάντα. Από κει και πέρα εγώ έχω τα προβλήματά μου, πρέπει να φυλάγομαινα γίνω καλά με την υγεία μου» δήλωσε.

Υπενθυμίζεται πως ο 60χρονος κατηγορούμενος είχε μπει στο νοσοκομείο στις 4 Απριλίου. Είχε πει στους γιατρούς πως είχε ψυχιατρικό ιστορικό, αλλά οι εξετάσεις δεν έδειξαν τον κίνδυνο.

Ο ψυχίατρος που τον είχε εξετάσει τον είχε βρει συνεργάσιμο και ήρεμο. Η διπολική διαταραχή που υπήρχε στο ιστορικό του, θεωρήθηκε ήπια. Μάλιστα, εξετάστηκε από δύο ψυχιάτρους και μετά την εγκληματική ενέργεια, οι οποίοι έκαναν την ίδια διάγνωση.

Ο ίδιος φέρεται να είχε παραπονεθεί για τον θόρυβο που έκανε ο αναπνευστήρας, αλλά κανείς δεν πίστεψε ότι το στρεσογόνο περιβάλλον του θαλάμου, ήταν ικανό να πυροδοτήσει το κακό που ήρθε.

Επιπλέον, ο κατηγορούμενος είναι γνώριμος στις αρχές από παλαιότερα περιστατικά. Η αστυνομική έρευνα αποκάλυψε ότι ο 60χρονος Αλβανός, με τα τέσσερα προφίλ στο Facebook, είχε πλούσιο ποινικό παρελθόν. Το 2019 είχε συλληφθεί για ασέλγεια σε βάρος 38χρονου με νοητική στέρηση στην περιοχή του Παπάγου, ενώ 13 χρόνια νωρίτερα είχε εμπλακεί σε αιματηρά επεισόδια με ομοεθνείς του στο κέντρο της Αθήνας. Έχει 5 κόρες, είναι χωρισμένος και μέχρι να μπει στο νοσοκομείο ζούσε στον Ταύρο της Αττικής.

Οι έρευνες των αστυνομικών που ήδη έχουν καταφέρει να διαχωρίσουν στα εγκληματολογικά εργαστήρια το αποτύπωμα του 60χρονου πάνω στη συσκευή του αναπνευστήρα βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook