Όχι μόνο έγινε δεκτός στο Yale, ένα από τα κορυφαία πανεπιστήμια στον κόσμο, αλλα μπήκε και με υποτροφία 97%! Ο λόγος για τον Κωνσταντίνο Μαρκόπουλο, αρχηγό της ομάδας ρομποτικής VeloCT που συμμετέχει στον παγκόσμιο διαγωνισμό «F1 in schools».

«Έκανα αιτήσεις σε 12 πανεπιστημιακά ιδρύματα και το Yale ήταν μια από τις πρώτες τρεις επιλογές μου», εξήγησε ο Κωνσταντίνος, ο οποίος μετρά δεκάδες διακρίσεις σε μαθηματικούς διαγωνισμούς, την πρώτη θέση στην ολυμπιάδα επιστημών, είναι άριστος μαθητής και είναι και… εθελοντής διασώστης.

Συγκεκριμένα για το Yale, εξήγησε πως έγινε δεκτός στην πολυτεχνική σχολή του πανεπιστημίου και θέλει να γίνει μηχανολόγος μηχανικός.

«Ουσιαστικά είναι κάτι για το οποίο προετοιμάζομαι τα τελευταία χρόνια», εξηγεί και διευκρινίζει πως η φοίτηση στο πανεπιστήμιο αυτό ήταν στόχος ζωής.

«Αξιολογούν το βιογραφικό, τις συνεντεύξεις μας, τις συστατικές επιστολές των καθηγητών, το εθελοντικό μας έργο (ελληνική ομάδα διάσωσης) και αυτό που τους ενδιαφέρει περισσότερο, είναι να καταλάβουν, τι μπορεί να προσφέρει κάθε υποψήφιος στην κοινότητα», περιγράφει ο αριστούχος μαθητής.

«Θεωρώ πως και τα ελληνικά πανεπιστήμια σε ακαδημαϊκό επίπεδο είναι κορυφαία», λέει επισημαίνοντας ωστόσο πως φοιτητές «στα πανεπιστήμια της Αμερικής μπορούν να εργαστούν σε κορυφαίες εταιρείες, όπως είναι η Gοοgle και η Tesla, όσο ακόμα φοιτούν, κάτι που δεν συμβαίνει δυστυχώς στα ελληνικά πανεπιστημιακά ιδρύματα».

Ο Κωνσταντίνος Μαρκόπουλος πρόκειται να φύγει για την Αμερική τον Αύγουστο. Λέει πάντως πως θα ήθελε να επιστρέψει κάποια στιγμή: «Δεν θέλω να ρίξω μαύρη πέτρα στην Ελλάδα και σίγουρα θα ήθελα να γυρίσω πίσω στη χώρα μου. Ωστόσο δεν γνωρίζω εάν αυτό είναι εφικτό».

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook