Ο κ. Θεμιστοκλέους έκανε γνωστό ότι μέχρι τώρα έχουν πραγματοποιηθεί πάνω από 2.200.000 εμβολιασμοί, εκ των οποίων οι 743.000 είναι και με τις δύο δόσεις, ποσοστό 7% επί του συνόλου.

Την Τετάρτη φτάνουν στη χώρα μας οι πρώτες 33.600 δόσεις του μονοδοσικού εμβολίου της  Johnson & Johnson και η χορήγησή τους θα ξεκινήσει την επόμενη Δευτέρα, 19 Απριλίου, όπως έκανε γνωστό κατά τη σημερινή ενημέρωση ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους.

Παράλληλα, αφού ανέφερε ότι ήδη έχει ανοίξει η πλατφόρμα των ραντεβού για την ηλικία 60-64 για όλα τα εμβόλια, ενημέρωσε ότι από τις 16 έως τις 19 Απριλίου θα ανοίξει σταδιακά η πλατφόρμα για πολίτες που πάσχουν από νοσήματα αυξημένου κινδύνου, ανάλογα με το νόσημα.

Ακολούθως, την Τετάρτη 21 Απριλίου θα ανοίξει η πλατφόρμα για τους εκπαιδευτικούς και τα άτομα ηλικίας 55-59 ετών, ενώ το Σάββατο 24 Απριλίου για τα άτομα 50-54 ετών.

Το πρόγραμμα εμβολιασμών μέχρι στιγμής:

Από 16 Απριλίου έως 19 Απριλίου: Ομάδα με υποκείμενα νοσήματα αυξημένου κινδύνου, άτομα 18 έως 59 ετών
21 Απριλίου: Εκπαιδευτικοί + ηλικιακή ομάδα 55-59
24 Απριλίου: Ηλικιακή ομάδα 50-54
Στη συνέχεια, θα ανοίξει και η δυνατότητα για περαιτέρω ηλικιακές ομάδες, έτσι ώστε τον Ιούνιο να μπορούν να εμβολιαστούν κατά του κορωνoϊού και οι πιο νέοι.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook