Αδιευκρίνιστες οι συνθήκες του δυστυχήματος - Κατηγορηματικός ο ιατροδικαστής, διαφωνεί με τα όσα υποστηρίζουν οι κάτοικοι της Γαύδου

Κατηγορηματικά αποκλείει ο ιατροδικαστής τους ισχυρισμούς κατοίκων της Γαύδου πως η φοιτήτρια έζησε πέντε με έξι ώρες μετά το τροχαίο που σημειώθηκε τα ξημερώματα της Κυριακής.

Το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε η άτυχη φοιτήτρια έπεσε στον γκρεμό κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, με αποτέλεσμα η ίδια να χάσει τη ζωή της και ο οδηγός να τραυματιστεί. Σύμφωνα με τις μαρτυρίες των κατοίκων, η άτχη Κορίνα ενδέχεται να έζησε πέντε με έξι ώρες μετά το ατύχημα, περιμένοντας βοήθεια.

Ωστόσο ο ιατροδικαστής, Σταμάτης Μπελιβάνης, που πραγματοποίησε χθες Δευτέρα τη ιατροδικαστική εξέταση, διαφώνησε κατηγορηματικά.

Μιλώντας στο Flashnews.gr, τόνισε ότι κάτι τέτοιο ήταν ανθρωπίνως αδύνατο να συμβεί καθώς η 25χρονη, εκτός από ακατάσχετη αιμορραγία, είχε υποστεί τρομερή ρήξη στον έναν πνεύμονα της, γεγονός που σημαίνει ότι είχε έντονο αναπνευστικό πρόβλημα, το οποίο πλέον προσπαθούσε να καλύψει ο άλλος, υγιής πνεύμονάς της.

«Έκανε κατάγματα στα πλευρά και ουσιαστικά προκάλεσαν ολικό πρόβλημα στον έναν πνεύμονα που πλέον δεν λειτουργούσε. Εκτός της αιμορραγίας είχαμε και μη λειτουργία του ενός πνεύμονα. Ο άλλος πνεύμονας που λειτουργούσε προσπαθούσε να καλύψει τις ανάγκες του ανθρώπου. Κατά συνέπεια ένας άνθρωπος με τέτοιες κακώσεις δεν μπορεί να ζήσει για περισσότερες από 2 έως 2,5 ώρες από τη στιγμή που συνέβη το ατύχημα», επισημαίνει ο κ Μπελιβάνης.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση το ατύχημα έγινε τις πρωινές ώρες χωρίς να μπορεί να πει κάποιος επακριβώς, το πότε. Ο ιατροδικαστής, πάντως, μπορεί να δικαιολογήσει τις όποιες μαρτυρίες κατοίκων που αναφέρουν ότι πέρασαν πολλές ώρες μέχρι να «φύγει» η άτυχη φοιτήτρια, καθώς όπως τονίζει «η έννοια του θανάτου για τον απλό πολίτη, ειδικά για έναν πολίτη που ζει σε απομακρυσμένη περιοχή όπως στη Γαύδο, είναι τελείως διαφορετική από αυτή που ξέρουμε εμείς ως γιατροί. Μπορεί να δουν το οτιδήποτε και να το μεταφράσουν ως ‘σημάδι ζωής’ και είναι κάτι το οποίο μου έχει τύχει κι άλλες φορές. Η επιβίωση, ειδικά κάτω από αυτές τις συνθήκες και τα τρομακτικά τραύματα του ανθρώπου είναι πολύ συγκεκριμένη. Δεν μπορεί να είναι έξι και επτά ώρες».

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook