Τροχαίο στη Γαύδο: «Αποκλείεται η Κορίνα να έζησε πάνω από δύο ώρες», λέει ο ιατροδικαστής
Αδιευκρίνιστες οι συνθήκες του δυστυχήματος - Κατηγορηματικός ο ιατροδικαστής, διαφωνεί με τα όσα υποστηρίζουν οι κάτοικοι της Γαύδου
Κατηγορηματικά αποκλείει ο ιατροδικαστής τους ισχυρισμούς κατοίκων της Γαύδου πως η φοιτήτρια έζησε πέντε με έξι ώρες μετά το τροχαίο που σημειώθηκε τα ξημερώματα της Κυριακής.
Το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε η άτυχη φοιτήτρια έπεσε στον γκρεμό κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, με αποτέλεσμα η ίδια να χάσει τη ζωή της και ο οδηγός να τραυματιστεί. Σύμφωνα με τις μαρτυρίες των κατοίκων, η άτχη Κορίνα ενδέχεται να έζησε πέντε με έξι ώρες μετά το ατύχημα, περιμένοντας βοήθεια.
Ωστόσο ο ιατροδικαστής, Σταμάτης Μπελιβάνης, που πραγματοποίησε χθες Δευτέρα τη ιατροδικαστική εξέταση, διαφώνησε κατηγορηματικά.
Μιλώντας στο Flashnews.gr, τόνισε ότι κάτι τέτοιο ήταν ανθρωπίνως αδύνατο να συμβεί καθώς η 25χρονη, εκτός από ακατάσχετη αιμορραγία, είχε υποστεί τρομερή ρήξη στον έναν πνεύμονα της, γεγονός που σημαίνει ότι είχε έντονο αναπνευστικό πρόβλημα, το οποίο πλέον προσπαθούσε να καλύψει ο άλλος, υγιής πνεύμονάς της.
«Έκανε κατάγματα στα πλευρά και ουσιαστικά προκάλεσαν ολικό πρόβλημα στον έναν πνεύμονα που πλέον δεν λειτουργούσε. Εκτός της αιμορραγίας είχαμε και μη λειτουργία του ενός πνεύμονα. Ο άλλος πνεύμονας που λειτουργούσε προσπαθούσε να καλύψει τις ανάγκες του ανθρώπου. Κατά συνέπεια ένας άνθρωπος με τέτοιες κακώσεις δεν μπορεί να ζήσει για περισσότερες από 2 έως 2,5 ώρες από τη στιγμή που συνέβη το ατύχημα», επισημαίνει ο κ Μπελιβάνης.
Στη συγκεκριμένη περίπτωση το ατύχημα έγινε τις πρωινές ώρες χωρίς να μπορεί να πει κάποιος επακριβώς, το πότε. Ο ιατροδικαστής, πάντως, μπορεί να δικαιολογήσει τις όποιες μαρτυρίες κατοίκων που αναφέρουν ότι πέρασαν πολλές ώρες μέχρι να «φύγει» η άτυχη φοιτήτρια, καθώς όπως τονίζει «η έννοια του θανάτου για τον απλό πολίτη, ειδικά για έναν πολίτη που ζει σε απομακρυσμένη περιοχή όπως στη Γαύδο, είναι τελείως διαφορετική από αυτή που ξέρουμε εμείς ως γιατροί. Μπορεί να δουν το οτιδήποτε και να το μεταφράσουν ως ‘σημάδι ζωής’ και είναι κάτι το οποίο μου έχει τύχει κι άλλες φορές. Η επιβίωση, ειδικά κάτω από αυτές τις συνθήκες και τα τρομακτικά τραύματα του ανθρώπου είναι πολύ συγκεκριμένη. Δεν μπορεί να είναι έξι και επτά ώρες».
Ολες οι Ειδήσεις
- «Έπεσαν ηρωικά στο βωμό του καθήκοντος»: Η Πυροσβεστική για τους δύο νεκρούς στη φωτιά στο Ρέθυμνο
- Νεκροί δύο πυροσβέστες που επιχειρούσαν στη μεγάλη φωτιά στη Νέα Κρύα Βρύση Ρεθύμνου – Εγκλωβίστηκαν στο όχημα τους – Μπαράζ μηνυμάτων από το 112 για εκκενώσεις οικισμών (βίντεο)
- Θανάσης Αυγερινός: Αποχωρεί με αιχμές από εκπρόσωπος του κόμματος Καρυστιανού – Καταγγέλλει «ύποπτους – φυτευτούς συμβουλάτορες» μέσα στο κόμμα
- Ο Τάσος Αρνιακός στο ACTION 24 – Η ανακοίνωση του σταθμού
- ΠΑΟΚ – Ντιναμό Κιέβου την Πέμπτη 30 Ιουλίου στις 20:45 στο ΟΡΕΝ
- Ο Απόστολος Τεληκωστόγλου μιλά στην Ντορέττα Παπαδημητρίου για τα όνειρα του Λος Άντζελες 2028 και τη δύναμη της ψυχικής προετοιμασίας
- Κυψέλη: Αυτή η 38χρονη Βρετανίδα που η σορός της βρέθηκε μέσα σε βαλίτσα σε εγκαταλελειμμένο κτίριο
- Νέο τραγούδι-πρόταση από τον Βασίλη Δήμα με τίτλο «50άρικα»! Βίντεο
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr
Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook