Ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας δήλωσε ικανοποιημένος από το επίπεδο ανταπόκρισης στους εμβολιασμούς.

«Έχουμε αποδείξει από την αρχή ότι προσαρμοζόμαστε σε οποιαδήποτε δυσκολία» δήλωσε στην ΕΡΤ ο Μάριος Θεμιστοκλέους, με αφορμή τη συζήτηση για το εμβόλιο της Johnson & Johnson.

«Αυτή τη στιγμή ο σχεδιασμός δεν αλλάζει. Τηρούμε στάση αναμονής. Η παράδοση θα γίνει σήμερα κανονικά και το μεσημέρι η πρώτη παρτίδα θα είναι στην Αθήνα», είπε τονίζοντας ότι τη Δευτέρα είναι προγραμματισμένο να ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί με το σκεύασμα.

«Περιμένουμε κι εμείς τις επόμενες ώρες ή μέρες τις ανακοινώσεις του EMA και του FDA σε σχέση με το εμβόλιο. Έτσι κι αλλιώς ο βασικός κορμός των σχεδιασμών είναι με το σκεύασμα της Pfizer και τον Μάιο περιμένουμε 1,5 εκατ. δόσεις».

Υπενθύμισε ότι από 16/4 έως 19/4 ανοίγει η πλατφόρμα για τους πολίτες με υποκείμενα νοσήματα αυξημένου κινδύνου της ομάδας Β, από τις 21/4 εκπαιδευτικούς και για τους πολίτες μεταξύ 55-59 ετών και από το Σάββατο 24/4 για τις ηλικίες 50-54 ετών.

«Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι από το επίπεδο ανταπόκρισης στους εμβολιασμούς. Τα ποσοστά είναι καλά, μπορούν να γίνουν και καλύτερα γι’ αυτό και η έκκληση σε όλους να εμβολιαστούν» είπε. Ισχύει ότι το εμβόλιο είναι ο καλύτερος τρόπος για να προστατευτούμε από την πανδημία» κατέληξε.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook