Τα self test θα τα προμηθεύονται δωρεάν - Πώς θα δηλώνεται το αποτέλεσμά τους

Tην επέκταση του μέτρου των self tests σε εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα ανακοίνωσε ο υπουργός Εργασίας, Κωστής Χατζηδάκης, στη σημερινή ενημέρωση για τον κορωνοϊό.

Τα self tests επεκτείνονται στους εξής τομείς:

Λιανεμπόριο, σούπερ μάρκετ και καταστήματα πώλησης ποτών και τροφίμων
Εστίαση
Μεταφορές χερσαίες, θαλάσσιες και αεροπορικές
Υπηρεσίες καθαρισμού
Κουρεία, κομμωτήρια, κέντρα αισθητικής
Υπηρεσίες τυχερών παιχνιδιών και στοιχημάτων
Τα self tests είναι υποχρεωτικά για την προσέλευση των εργαζομένων στους παραπάνω χώρους εργασίας και θα πρέπει να γίνονται μια φορά την εβδομάδα.

Κικίλιας: Σταθεροποιείται ο δείκτης θετικότητας

Σταθεροποιητική τάση παρουσιάζουν τα στοιχεία στην Αττική σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια.

Σύμφωνα με τον υπουργό, ο δείκτης θετικότητας παραμένει σταθερά κάτω από το 6%, ενώ μόλις χτες που είχαμε ρεκόρ τεστ – πάνω από 76.000 τεστ- είχαμε 5,3% θετικότητα.

Τα ενεργά κρούσματα στη χώρα είναι 27.462 ενώ όπως τόνισε, όλες οι περιφέρειες της χώρας παρουσιάζουν σταθεροποίηση και ελαφρά μείωση κρουσμάτων εκτός από τη Περιφέρεια Μακεδονίας και Θράκης.

Σύμφωνα με τον κ. Κικίλια, οι επιστήμονες προβληματίζονται για περιοχές όπως η Κάλυμνος, η Θάσος, η Πιερία, η Φωκίδα, η Αρκαδία, η Καβάλα και η Πρέβεζα.

Όσον αφορά την Αττική ανέφερε πως η επιδημιολογική εικόνα παρουσιάζει σταθεροποιητική τάση, είναι όμως μια εύθραυστη ισορροπία για αυτό δεν πρέπει να εφησυχαζόμαστε .
«Η τήρηση μέτρων σε συνδυασμό με τους εμβολιασμούς μας φέρνει πιο κοντά στον στόχο μας να επανερχόμαστε σε μια μερική κανονικότητα» ανέφερε ο υπουργός.

Ο ίδιος απηύθυνε έκκληση προς τους πολίτες να εμβολιαστούν ώστε να προχωρήσει ομαλά η επιχείρηση «Ελευθερία», γνωστοποιώντας πως μέχρι τον Ιούνιο θα φτάσουν στη χώρα μας 1,2 εκατ. δόσεις του εμβολίου της Pfizer.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook