Τα φαρμακεία διαθέτουν δύο δωρεάν τεστ σε κάθε δικαιούχο

Mε τη βεβαίωση του δεύτερου αρνητικού self test προσέρχονται σήμερα στα λύκεια μαθητές και εκπαιδευτικοί.

Μαθητές και εκπαιδευτικοί έκαναν το τεστ χθες το βράδυ ή νωρίς σήμερα το πρωί, προκειμένου να έχουν μαζί τους σήμερα τη βεβαίωση του αρνητικού τεστ, ώστε να μπορέσουν να μπουν στα λύκεια της χώρας.

Το self test καθίσταται υποχρεωτικό στα ημερήσια και εσπερινά Γενικά Λύκεια (ΓΕ.Λ.), στα Επαγγελματικά Λύκεια (ΕΠΑ.Λ.) και τις Λυκειακές Τάξεις των Γυμνασίων με Λυκειακές Τάξεις για τους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς, τα μέλη του Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (ΕΕΠ) και του Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (ΕΒΠ) και τα μέλη του διοικητικού και του λοιπού προσωπικού.

Η επιστροφή την περασμένη Δευτέρα 12/4 των μαθητών λυκείου έγινε με μεγάλη προσέλευση και με 613 θετικά κρούσματα σε μαθητές και καθηγητές.

Τα φαρμακεία διαθέτουν δύο δωρεάν τεστ σε κάθε δικαιούχο: ένα για σήμερα και ένα για τη Δευτέρα 19 Απριλίου. Την επόμενη εβδομάδα, μαθητές, εκπαιδευτικοί και προσωπικό των Λυκείων θα παραλάβουν και το τέταρτο τεστ για την Πέμπτη, 22 Απριλίου. Τα αυτοδιαγνωστικά τεστ μπορούν να προμηθεύονται δωρεάν από τα φαρμακεία όλοι οι μαθητές, εκπαιδευτικοί, βοηθητικό και λοιπό προσωπικό με τον ΑΜΚΑ τους και μέσο ταυτοπροσωπίας (ταυτότητα, διαβατήριο κτλ).

Aναφορικά με την λειτουργία των υπόλοιπων εκπαιδευτικών βαθμίδων, η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως ανέφερε ότι «Δεν υπάρχει εισήγηση στην επιτροπή των ειδικών για το άνοιγμα των λοιπών βαθμίδων ακόμα, «η συζήτηση μετατοπίζεται για μετά το Πάσχα».

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook