Σε διευκρινίσεις προέβη ο υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης αναφορικά με το νέο εργασιακό νομοσχέδιο

«Δεν καταργείται το 8ωρο» ξεκαθάρισε απαντώντας στην κριτική που δέχεται για το νέο εργασιακό νομοσχέδιο.

«Έχουμε να κάνουμε με μια αντιπολίτευση η οποία συνειδητά ψεύδεται, είναι πρωταθλήτρια των fake news και διαστρεβλώνει το περιεχόμενο όλων των πρωτοβουλιών της κυβέρνησης και γι’αυτό τη βλέπεται εκεί που είναι κολλημένη δημοσκοπικά», ανέφερε σε δηλώσεις του στον ΘΕΜΑ 104,6.

Παράλληλα, τόνισε ότι «θα μπορούσε να κάνει κριτική επί υπαρκτών διατάξεων και όχι αυτών που έχει βάλει στο μυαλό της συνειδητά και αυθυποβάλλονται κάνοντας όλη αυτή την αστεία κριτική».

Εξηγώντας το νομοσχέδιο ο υπουργός ανέφερε ότι η πιο σημαντική διάταξη είναι η ψηφιακή κάρτα εργασίας. «Είναι ένας μηχανισμός ηλεκτρονικός με τον οποίο ο εργαζόμενος μπορεί να έχει τις εγγυήσεις για την τήρηση ωραρίου. Θα καταγράφονται και θα πληρώνονται οι υπερωρίες του και δεν θα υπάρχει μαύρη εργασία, ενώ θα προστατεύονται και οι έντιμοι εργοδότες απέναντι σε άλλους που κάνουν κόλπα», υπογράμμισε.

«Τόσο κακό είναι να τους εξασφαλίσουμε 4ημερη εβδομάδα εργασίας σε αυτούς που το θέλουν και συμφωνούν με εργοδότες και πρέπει εμείς από το πολιτικό σύστημα να τους αναγκάσουμε σε πενθήμερη εργασία; Είναι τόσο προοδευτική αυτή η αντίληψη ή κάποιοι υποστηρίζουν αραχνιασμένα δόγματα του ’50 και του ’60και δεν βλέπουν τις ανάγκες που έχουν διαμορφωθε» διερωτήθηκε.

«Το νομοσχέδιο δεν έχει έρθει ακόμα. Εάν θέλαμε να αιφνιδιάσουμε θα το είχαμε φέρει» κατέληξε ο υπουργός σχολιάζοντας την κριτική ότι θα έπρεπε να το καθυστερήσει η κυβέρνηση.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook