Συνελήφθη για διασπορά ψευδών ειδήσεων όσον αφορά στα self test

Συνελήφθη τελικά το μεσημέρι της Πέμπτης η μητέρα του μαθητή που αρνήθηκε να προσκομίσει χαρτί self test και του απαγορεύθηκε η είσοδος στο σχολείο, με αποτέλεσμα η μητέρα του να καταθέσει μήνυση κατά των υπευθύνων του σχολείου για το περιστατικό. Η γυναίκα συνελήφθη για διασπορά ψευδών ειδήσεων όσον αφορά στα self test.

Σημειώνεται ότι η σύλληψή της ήρθε αφότου ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης παρήγγειλε στην αστυνομία την τήρηση της αυτόφωρης διαδικασίας και το σχηματισμό δικογραφίας για διέγερση ανυπακοής, για τις περιπτώσεις κατά τις οποίες χρήστες του διαδικτύου καλούν με αναρτήσεις τους να μην εφαρμόζεται το νέο μέτρο του self test.

Ο προϊστάμενος ζήτησε τις ενέργειες αυτές από την αστυνομία με αφορμή τις αντιδράσεις στο συγκεκριμένο Λύκειο στον Εύοσμο, μετά το περιστατικό με τον μαθητή αυτό και τη μητέρα του.

Πρόκειται για το 1ο ΓΕΛ Ευόσμου, στο οποίο την Πέμπτη το πρωί μικρή μερίδα μαθητών προχώρησε σε ολιγόωρη κατάληψη σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την υποχρεωτική υποβολή τους σε self-test.

Προς στιγμήν επικράτησε ένταση με άλλους μαθητές που διαφώνησαν με την κατάληψη του χώρου και την απαγόρευση της εισόδου στο σχολείο.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook