Ερώτημα το αν ο δράστης είχε επίγνωση των πράξεών του

Αναπαράσταση της διπλής δολοφονίας των δύο αδελφών που έλαβε χώρα στη Μαρκινίτσα του Πηλίου πρόκειται να ζητήσει από το δικαστήριο η οικογένεια των θυμάτων, σύμφωνα με την δικηγόρο τους.

Στόχος της αναπαράστασης είναι η εξαγωγή συμπερασμάτων για το αν ο δράστης είχε επίγνωση των πράξεών του το απόγευμα της Δευτέρας 5 Απριλίου.

Η οικογένεια της 28χρονης Κωνσταντίνας Τσάπα και του 30χρονου αδερφού της Γιώργου ζητά απαντήσεις για το διπλό φονικό, τη στιγμή που ο φερόμενος ως δράστης ισχυρίζεται ότι δεν θυμάται τι έκανε.

Στο μεταξύ ψυχίατροι που εξέτασαν τον φερόμενο ως δράστη έκριναν ότι ο 31χρονος πρέπει να νοσηλευθεί στην Ψυχιατρική κλινική των φυλακών Κορυδαλλού.

Σύμφωνα πάντως με τη δικηγόρο του Απόστολου Τσάπα και της συζύγου του Σούλας, κάποιες φράσεις που χρησιμοποίησε ο 31χρονος κατηγορούμενος ενώ τελούσε το έγκλημα, φαίνεται ότι «προδίδουν» πως είχε συνείδηση του τι έκανε. Οι δύο αυτοί άνθρωπος πρόκειται τώρα να μεγαλώσουν οι ίδιοις το 2,5 ετών εγγονάκι τους.

«Εσένα δεν θα σε σκοτώσω για να μεγαλώσεις το παιδί μου» φέρεται να είπε στην πεθερά του ο 31χρονος μπαίνοντας στο σπίτι της Μακρινίτσας, σύμφωνα με τη μαρτυρία της ίδιας, η οποία απλά τραυματίστηκε ελαφριά στο πρόσωπο και στο στέρνο από τις μαχαιριές του γαμπρού της.

Παράλληλα, η οικογένεια έχει ξεκινήσει τις διαδικασίες για τη διερεύνηση τυχόν ευθυνών που προκύπτουν από καθυστερήσεις που σημειώθηκαν στη διαδικασία αναγκαστικής νοσηλείας του φερόμενου ως δράστη, πριν από το διπλό φονικό. Για τον λόγο αυτό ο εισαγγελέας Εφετών Λάρισας έχει διατάξει τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook