Τονίζουν πως στα νοσοκομεία που επιλέχθηκαν για να γίνουν εμβολιασμοί, οι γιατροί που κλήθηκαν να αναλάβουν την επίβλεψη δεν είχαν καμία ενημέρωση, ενώ υποστηρίζουν ότι ακολούθησαν εκβιασμοί και πιέσεις για να κάνουν βάρδιες στο εμβολιαστικό κέντρο...

«Από την αρχή μάλιστα, κινδυνεύει, με απόλυτη ευθύνη της κυβέρνησης, να υπονομευτεί ένα τόσο κρίσιμο ζήτημα όπως ο εμβολιασμός του γενικού πληθυσμού για τον οποίο είμαστε υπέρμαχοι και τον απαιτούμε ζητώντας επάρκεια δόσεων και σωστό σχεδιασμό», αναφέρει η Αγωνιστική Συσπείρωση Υγειονομικών Γ.Ν. Νίκαιας σε ανακοίνωσή και της σημειώνει ότι «η κυβέρνηση για ακόμη μια φορά έχει αφήσει στην μοίρα τους τα δημόσια νοσοκομεία και τους εργαζόμενους σε αυτά, μετατρέποντας τα νοσοκομεία σε εμβολιαστικά κέντρα».

Οι γιατροί υποστηρίζουν πως «στο νοσοκομείο της Νίκαιας, με εντολή διοικητή, προχωράει το εμβολιαστικό πλάνο με ανακύκλωση προσωπικού από τα τραγικά υποστελεχωμένα τμήματα, ενώ καλούνται παρατασιακοί ειδικευόμενοι, ειδικευμένοι και νοσηλευτές από διάφορα τμήματα να δουλέψουν υπερωριακά σε κάτι άσχετο με τα καθήκοντά και την εκπαίδευσή τους».

«Είναι πασιφανές ότι οι κυβέρνηση και οι διορισμένοι της, ούτε νοιάζονται για την ποιοτική προσφορά υπηρεσιών Υγείας, ούτε ενδιαφέρονται για τις άθλιες συνθήκες στις οποίες δουλεύουμε, για την εντατικοποίηση, για την σωματική και ψυχική μας εξουθένωση. Είχαν όλο τον απαραίτητο χρόνο να προετοιμάσουν τον εμβολιασμό του πληθυσμού, αλλά δεν πήραν κανένα μέτρο ενίσχυσής της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας», αναφέρουν χαρακτηριστικά.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook