"Η εξυγίανση του χώρου του αθλητισμού και η καταπολέμηση κάθε φαινομένου εξουσιαστικής βίας απαιτεί τη συνευθύνη όλων μας".

Την στήριξη του στους αθλητές και τις αθλήτριες της ενόργανης γυμναστικής εξέφρασε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, στο πλαίσιο τηλεδιάσκεψης που είχε με τις καταγγέλλουσες αθλήτριες.

«Όλα όσα περιγράφετε πραγματικά είναι συγκλονιστικά και όλα όσα καταγγέλλονται πιστεύω βαθιά ότι πρέπει να ερευνηθούν σε βάθος, να αποδοθούν ευθύνες» τόνισε αρχικά.

Στη συνέχεια ο ίδιος ανέφερε πως διάβασε την επιστολή, όπου περιέγραφαν όλα τα περιστατικά κακοποίησης, στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας λέγοντας πως όσα περιγράφονται είναι «πολύ θλιβερά και με συγκλόνισαν κι εμένα και όλους όσοι τα διαβάσαμε».

Την ίδια ώρα, υπογράμμισε πως πέρα από τις ευθύνες που πρέπει να αποδοθούν, «εξίσου κρίσιμο είναι από εδώ και στο εξής η νεότερη γενιά παιδιών, αθλητών σε αυτή την τρυφερή ηλικία να μη μισήσει τον αθλητισμό. Να τον αγαπήσει, γιατί εκτός από το να αγωνίζεσαι για να βγεις πρώτος έχει ακόμη μεγαλύτερη αξία, η αξία του να αγωνίζεσαι».

Σε αυτό το σημείο, ο κ. Τσίπρας επεσήμανε την αναγκαιότητα εξυγίανσης του χώρου του αθλητισμού από τέτοια φαινόμενα:

«Νομίζω ότι η εξυγίανση του χώρου του αθλητισμού και η καταπολέμηση κάθε φαινομένου εξουσιαστικής βίας απαιτεί τη συνευθύνη όλων μας και απαιτεί λήψη μέτρων πρωτίστως από την Πολιτεία».

Τέλος, χαρακτήρισε αξιέπαινη την προσπάθεια που κάνουν οι αθλήτριες της ενόργανης και κάλεσε τους αθλητές να προτείνουν τρόπους και μέτρα «ώστε να αντιμετωπιστεί από εδώ και στο εξής η θλιβερή αυτή κατάσταση και να μπει ένα τέλος σε τέτοιου είδους συμπεριφορές».

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook