Επάνω στην τροπολογία που θεσπίζει το ακαταδίωκτο των λοιμωξιολόγων για απόψεις που διατύπωσαν ή ψήφους τους κατά την άσκηση των καθηκόντων τους στο πλαίσιο της επιτροπής, τοποθετήθηκαν ο πρόεδρος του ΠΙΣ Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, αλλά και η Ματίνα Παγώνη.

Υπενθυμίζεται πως η τροπολογία εγκρίθηκε μόνο με τις ψήφους της Νέας Δημοκρατίας, καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ αποχώρησε από την ψηφοφορία, το Κίνημα Αλλαγής δεν συμμετείχε καθόλου και το ΚΚΕ δήλωσε «παρών». Η Ελληνική Λύση και το ΜέΡΑ25 καταψήφισαν.

Ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου τόνισε, μιλώντας στο Open, πως αποποιείται του προνομίου, μέχρι να προβλεφθεί ασυλία για όλους τους γιατρούς της χώρας. «Μέχρι να προβλεφθεί ασυλία για όλους τους γιατρούς και νοσηλευτές της χώρας που εμπλέκονται στην πανδημία και δίνουν καθημερινά τη μάχη στα νοσοκομεία, αποποιούμαι των προνομίων που μου παρέχει η συγκεκριμένη τροπολογία για το ακαταδίωκτο, ως μέλος της επιτροπής του υπουργείου Υγείας», δήλωσε.

«Είχαμε ζητήσει από τον Μάρτιο του 2020 να υπάρξει η συγκεκριμένη δίκαιη ρύθμιση για όλο το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό των νοσοκομείων που παλεύουν καθημερινά κάτω από αντίξοες και πολεμικές συνθήκες με τον κορωνοϊό και μπορεί να αντιμετωπίσουν νομικά ζητήματα. Ένα αίτημα που είχε δει με κατανόηση ο υπουργός Δικαιοσύνης», πρόσθεσε. Και ξεκαθάρισε ότι πρόκειται για μια αναγκαία ρύθμιση, η οποία ισχύει σε πολλές χώρες του κόσμου, όπως στις ΗΠΑ, στον Καναδά και στην Ιταλία.

Ωστόσο επισήμανει πως «πρέπει να προηγηθούν οι γιατροί και νοσηλευτές όλης της χώρας που δίνουν τη μάχη».

Από την άλλη, η Ματίνα Παγώνη μιλώντας στον ΣΚΑΪ δήλωσε πως η ιατρική κοινότητα δεν έχει ανάγκη ακαταδίωκτου, γιατί έχει επιστημονική άποψη.

«Κανένας δεν θα μας φοβίσει να πούμε τις απόψεις μας. Δεν χρειαζόταν όλη αυτή η ιστορία, γιατί σημαίνει διαχωρισμό ιατρικής κοινότητας. Στα νοσοκομεία αντιμετωπίζουμε περιστατικά και πηγαίνουμε στα δικαστήρια. Δεν μπορεί να υπάρχει η τροπολογία αυτή να γίνει για συγκεκριμένη ομάδα, δεν το χρειάζονται αυτό οι συνάδελφοί μας», ανέφερε.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook