«Βρισκόμαστε στην τελική ευθεία» δήλωσε για την πανδημία ο υπουργός Επικρατείας

Στην πορεία της πανδημίας στην χώρα αλλά και στα όποια λάθη έγιναν  στην διαχείριση της κρίσης, αναφέρθηκε ο Γιώργος Γεραπετρίτης σε δηλώσεις του στο Mega.

Παράλληλα, διεμήνυσε ότι «οι έλεγχοι θα αυξηθούν και θα εντατικοποιηθούν τις επόμενες ημέρες». «Είναι πολύ μεγάλο κρίμα να σκοντάψουμε τώρα», τόνισε ακόμη, πολλώ μάλλον που «βρισκόμαστε στην τελική ευθεία και δεν το λέω εγώ, το λένε οι επιστήμονες, οι οποίοι έχουν τη δυνατότητα να βλέπουν πιο μπροστά από μας».

Ερωτηθείς για το πότε αναμένεται η κατάργηση των γραπτών μηνυμάτων, ο υπουργός Επικρατείας δήλωσε ότι «το sms θα αξιολογηθεί την επόμενη εβδομάδα για το κατά πόσο θα παραμείνει». Σε κάθε περίπτωση, συνέχισε, «αντιλαμβανόμαστε όλοι πως όσο περισσότερο ανοίγουν δραστηριότητες στην κοινωνία και την αγορά, πολύ δε περισσότερο όταν ανοίξουν και οι υπερτοπικές μετακινήσεις, πλέον θα είναι αλυσιτελής η χρήση του μηνύματος για τη μετακίνηση, οπότε θα το αξιολογήσουμε. Πάντως, το βέβαιο είναι, ότι είτε στις 3, είτε λίγο αργότερα, το μήνυμα θα καταργηθεί».

Στο ερώτημα εάν θα αλλάξει και το ωράριο, απάντησε ως εξής: «Και αυτό είναι κάτι το οποίο θα αξιολογηθεί, ένα βήμα κάθε φορά. Κάνουμε κινήσεις ταυτόχρονα προσεκτικές, που θα απελευθερώνουν το δυναμικό των ανθρώπων. Προϊόντος του χρόνου θα διευρυνθεί και το ωράριο εντός του Μαΐου».

Αναφορικά με την επανεκκίνηση του τουρισμού, ο Γ. Γεραπετρίτης διαβεβαίωσε ότι «και πάλι η Ελλάδα θα είναι πρωτοπόρος. Με πολύ μεγάλη προσοχή θα ανοίξουμε τον τουρισμό. Φέτος ειδικά, έχουμε στη φαρέτρα μας πολύ σημαντικά όπλα, με πιο σημαντικό, τα αυτοδιαγνωστικά τεστ, τα οποία θα χρησιμοποιήσουμε ευρέως, έτσι ώστε να διασφαλίσουμε πρώτα από όλα για τους Έλληνες πολίτες ότι το περιβάλλον θα είναι ασφαλές και στη συνέχεια να καταστήσουμε το ελληνικό τουριστικό προϊόν ιδιαίτερα ελκυστικό».

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook