Σημαντικός ο εμβολιασμός του γενικού πληθυσμού για να ξεπεράσουμε την πανδημία τόνισε ο επικεφαλής των λοιμωξιολόγων Σωτήρης Τσιόδρας.

Για την πορεία της πανδημίας και των εμβολιασμών αλλά και τα μέτρα μίλησαν σε ημερίδα του ΕΚΠΑ μίλησαν οι καθηγητές Σωτήρης Τσιόδρας και Νίκος Σύψας .

Ο κ. Τσιόδρας σημείωσε ότι χρειάζεται προσοχή και γενικός εμβολιασμός για να ξεπεραστεί η πανδημία.

Σημείωσε ότι τα στοιχεία που προκύπτουν ήδη από τον εμβολιασμό του πληθυσμού, προχωρά καλά, φαίνεται ότι οι εμβολιασμένοι ασθενείς παύουν να διατρέχουν κίνδυνο θανάτου ή σοβαρής νόσησης από την Covid-19.
Σύμφωνα με τον κ. Τσιόδρα , όταν ένας πλήρως εμβολιασμένος πολίτης συναντήσει έναν άλλον πλήρως εμβολιασμένο, δεν θα υπάρχει πιθανότητα μετάδοσης του κορωνοϊού.

Τις επόμενες μέρες η επιτροπή των ειδικών θα συζητήσει για αν και πόσο θα χαλαρώσουν τα μέτρα. Ορατή η πιθανότητα να επιτραπεί στους εμβολιασμένους να μην φορούν μάσκες.

Από την πλευρά του ο καθηγητής Νίκος Σύψας σημείωσε ότι υπάρχει πτώση των κρουσμάτων, σε αντίθεση με τη Θράκη, όπου καταγράφεται αύξηση. Ωστόσο προειδοποίησε πως «ακόμη και αν ρίξουμε τον δείκτη μεταδοτικότητας R στο 0,9 θα έχουμε σε ορίζοντα δύο μηνών, δηλαδή στις 21 Ιουνίου, περίπου 400 διασωληνωμένους».

Όπως τόνισε ο κ. Σύψας, στην Αθήνα,  ο δείκτης  μεταδοτικότητας συγκεκριμένα είναι στο 0,95, κάτι το οποίο είναι αρκετά ενθαρρυντικό. Στη Θεσσαλονίκη και στη Βόρεια Ελλάδα είναι λίγο πάνω από το 1.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook