Στόχος να εμβολιαστούν οι νέοι, είπε η καθηγήτρια Μαρία Θεοδωρίδου αντικρούοντας τους περιορισμούς για το εμβόλιο της AstraZeneca στους 30αρηδες.

Η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου απάντησε στην καθηγήτρια Επιδημιολογίας Αθηνά Λινού που με αφορμή τον εμβολιασμό των 30αρηδων, είπε ότι το εμβόλιο της AstraZeneca στις Ευρωπαϊκές χώρες χορηγείται στους άνω των 55 ετών.

«Κάθε χώρα καθορίζει το πρόγραμμά της με τα δικά της στοιχεία και τις ανάγκες», απάντησε η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου, σχολιάζοντας την άποψη που εξέφρασε η καθηγήτρια Επιδημιολογίας Αθηνά Λινού μέσω του Alpha 98,9 πως δεν πρέπει το συγκεκριμένο σκεύασμα να χορηγείται στους 30άρηδες.

Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης στο υπουργείο Υγείας για την πορεία των εμβολιασμών στην Ελλάδα, η κυρία Θεοδωρίδου σημείωσε πως «εδώ υπάρχει μια μικρή ανακρίβεια, γιατί κάθε χώρα έχει ποικιλία στις ηλικίες που αποφασίζει να εμβολιάσει, όπως υπάρχουν και χώρες που εμβολιάζουν χωρίς περιορισμό στις ηλικίες 18 και άνω».
«Επομένως, η προσπάθεια της χώρας μας είναι και ο νέος πληθυσμός να εμβολιαστεί. Ο πληθυσμός δηλαδή με τη μεγάλη κινητικότητα που θέλουμε γρήγορα να ανοσοποιηθεί» προσθεσε η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών.

Η καθηγήτρια Επιδημιολογίας του ΕΚΠΑ Αθηνά Λινού έχει πεί  ότι AstraZeneca οι περισσότερες χώρες του κόσμου, όπου το έχουν εγκρίνει, είναι για μετά τα 55 έτη.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook