Λινού: Μικρότερος ο κίνδυνος θρομβώσεων σε μεγαλύτερες ηλικίες – Τι προτείνει στις ηλικίες 30-45

Τα περιστατικά θρομβώσεων είναι πολύ μικρά στις νέες ηλικίες και «μειώνονται όσο ανεβαίνει η ηλικία».
Την ώρα που ξεκίνησαν οι εμβολιασμοί για τις νεότερες ηλικίες, οι προβληματισμοί παραμένουν αναφορικά με το εμβόλιο της AstraZeneca, με την Αθηνά Λινού να επισημαίνει πως «όσο ανεβαίνει η ηλικία τόσο μικραίνει ο κίνδυνος θρομβώσεων».
Ωστόσο, όπως ανέφερε στο OΡΕΝ, η ίδια θα προτιμούσε οι νεότερες ηλικίες και κυρίως οι νεότερες γυναίκες να εμβολιαστούν με άλλα εμβόλια και οι μεγαλύτερες με αυτό της AstraZeneca.
Η καθηγήτρια επιδημιολογίας ξεκαθάρισε πως «τα εμβόλια είναι ο μόνος τρόπος να προστατευθούμε» και όλοι οι πολίτες πρέπει να εμβολιαστούν.
Εν συνεχεία, ξεκαθάρισε ότι «όσο ανεβαίνει η ηλικία, τόσο μικραίνει ο κίνδυνος ανάπτυξης θρομβοεμβολικών». Μάλιστα ανέφερε πως με βάση αυτό το δεδομένο, οι περισσότερες χώρες πλην της Αγγλίας, εμβολιάζουν με AstraZeneca τις μεγαλύτερες ηλικίες και με άλλα εμβόλια τις μικρότερες.
«Αν μπορούσαμε να έχουμε επαρκή εμβόλια, θα πρότεινα να εμβολιάσουμε τις νεότερες ηλικίες και τις νεότερες γυναίκες με άλλα εμβόλια και τις μεγαλύτερες με AstraZeneca».
Αναφορικά με τα περιστατικά θρομβώσεων, η κα Λινού επεσήμανε ότι -ακόμα και για τις μικρές ηλικίες που είναι μεγαλύτερες αυτές οι πιθανότητες- παραμένουν εξαιρετικά μικρές «είναι 2 στις 100.000» και μάλιστα τονίζει σχετικά:
«Κάθε χώρα παίρνει τις αποφάσεις της με βάση και τις δυνατότητες σε αριθμό εμβολίων. Θα προτιμούσα να γίνονται οι εμβολιασμοί στις ηλικίες 30-45 με άλλο εμβόλιο, ωστόσο δεν έχω τα δεδομένα που έχει στην κατοχή της η Επιτροπή».
Καταλήγοντας, η καθηγήτρια Επιδημιολογίας ξεκαθάρισε πως «αν έχω μεγάλη πιθανότητα να νοσήσω, λόγω της εργασίας μου ή της προσωπικής μου ζωής, θα έκανα το πρώτο εμβόλιο που θα έκανα μπροστά μου. Αν έχω την δυνατότητα να επιλέξω τη συμπεριφορά μου από πλευράς προστασίας, θα περίμενα λίγο».
Ολες οι Ειδήσεις
- «The Wall» με τον Χρήστο Φερεντίνο: Οι πρώτοι νικητές κέρδισαν 23.838 ευρώ
- Kεντρικό δελτίο ειδήσεων «MEGA ΓΕΓΟΝΟΤΑ»: Απόλυτη κυριαρχία τη Δευτέρα 13 Οκτωβρίου σε μια ιστορική μέρα για τη διεθνή σκηνή
- Στις 23 Μαρτίου ξεκινάει η δίκη για την τραγωδία των Τεμπών – Αύριο η δίκη για τα βίντεο
- Ποινική δίωξη με τέσσερις κατηγορίες για γνωστό πλαστικό χειρουργό που ξυλοκόπησε γυναίκα στη μέση του δρόμου
- Φοινικούντα: Συνελήφθη στην Καλλιθέα ο εκτελεστής της διπλής δολοφονίας
- Ο Ρογκαβόπουλος και ο Τολιόπουλος βάζουν τρίποντα στο ΟΠΑΠ Game Time
- Φοινικούντα: Συνελήφθη 22χρονος ως συνεργός στο διπλό φονικό – Αποκάλυψε τον φυσικό αυτουργό
- Το νέο σποτ της ΕΛ.ΑΣ για οδήγηση χωρίς κινητό – Πρωταγωνιστεί η Κωνσταντία Δημογλίδου
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr
Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook