Τον Νοέμβριο η 15χρονη κόρη του θύματος και δύο έφηβοι φίλοι της σκότωσαν τη γυναίκα με σκοπό να της αποσπάσουν χρήματα.

Ένοχοι κρίθηκαν από το Τριμελές Δικαστήριο Ανηλίκων η 15χρονη και οι δύο φίλοι της 16 και 17 ετών για την ανθρωποκτονία από πρόθεση, της 50χρονης μητέρας της νεαρής στην Αγία Βαρβάρα.

Το δικαστήριο επέβαλε ομόφωνα τη μεγαλύτερη δυνατή ποινή που προβλέπει η νομοθεσία περί ανηλίκων, στην 15χρονη κόρη του θύματος, ως ηθική αυτουργό και στους δύο νεαρούς φίλους της, 16 και 17 ετών, ως φυσικούς αυτουργούς.

Το δικαστήριο έκρινε ομόφωνα την ενοχή τους και τους επέβαλε από  8 χρόνια κάθειρξη σε κάθε έναν από τους τρείς ,  σε κατάστημα κράτησης ανηλίκων, ενώ θα παρακολουθούνται και από ψυχολόγο.

Η 15χρονη κοπέλα, στη δική που έγινε κεκλεισμένων των θυρών,  ισχυρίστηκε ότι οι σχέσεις της με τη μητέρα της δεν ήταν καθόλου καλές, ενώ από την πλευρά του ο 17χρονος Ρουμάνος, φίλος της 15χρονης, ισχυρίστηκε ότι το έγκλημα το διέπραξε ο τρίτος  συγκατηγορούμενος τους.

Υπενθυμίζεται ότι το έγκλημα είχε τελεστεί τον Νοέμβριο του 2020, όταν η 15χρονη και ο 17χρονος φίλος της επιχείρησαν να σκοτώσουν την άτυχη γυναίκα προκειμένου να της αποσπάσουν κάποιο χρηματικό ποσό και συγκεκριμένα 10.000 ευρώ. Τα χρήματα αυτά είχε η άτυχη γυναίκα από την πώληση ενός αυτοκινήτου του συζύγου και πατέρα της 15χρονης που είχε πεθάνει.

Για την εκτέλεση του σχεδίου τους, ζήτησαν τη βοήθεια ενός 16χρονου, ο οποίος έφτασε στο σπίτι της οικογένειας, την ώρα που το θύμα κοιμόταν.

Το ζευγάρι είχε υποσχεθεί στον 16χρονο πως μετά τη δολοφονία θα μπορούσε να πάρει από το σπίτι όσα χρήματα έβρισκε, ενώ την ώρα του φόνου, η 15χρονη φέρεται να είπε ότι βρισκόταν σε άλλο δωμάτιο.

Αμέσως μετά ερεύνησαν όλο το σπίτι, πήραν την τραπεζική κάρτα της 50χρονης και στη συνέχεια τη χρησιμοποίησαν κάνοντας αναλήψεις από διάφορα ΑΤΜ.

Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή,η 50χρονη είχε δεχτεί πάνω από πενήντα μαχαιριές κυρίως στην τραχηλική χώρα. Η 15χρονη με τον 17χρονο έφυγαν από το σπίτι για να συλληφθούν δυο ημέρες μετά τη δολοφονία στο Σιδηρόκαστρο Σερρών απ’ όπου είχαν σκοπό να φύγουν στο εξωτερικό.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook