Όλα όσα είπε ο Νίκος Χαρδαλιάς για τα SMS, τις διαδημοτικές μετακινήσεις , την εστίαση που ανοίγει μετά το Πάσχα , το ωράριο κυκλοφορίας, αλλά και πώς θα κάνουμε Πάσχα

Όπως είπε ο Νίκος Χαρδαλιάς από αύριο το πρωί επιτρέπονται οι διαδημοτικές μετακινήσεις εντός περιφερειακής ενότητας καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας.

Τα SMS για τις μετακινήσεις παραμένουν μέχρι νεωτέρας και τουλάχιστον μέχρι τις 15 Μαίου οπότε εκτός απροόπτου θα επιτραπούν οι υπερτοπικές- διαπεριφερειακές μετακινήσεις .

Αναφορικά με την εστίαση που ανοίγει στις 3 Μαίου όσοι επιθυμούν να πάνε σε εστιατόριο, θα πηγαίνουν στέλνοντας SMS με κωδικό 6, στο 13033.

Στην εστίαση θα λειτουργούν μόνο οι υπαίθριοι χώροι και δεν θα επιτρέπεται η μουσική. Επίσης, η εστίαση θα κλείνει αυστηρά στις 22.45 το βράδυ και θα πρέπει να είμαστε στα σπίτια μας το αργότερο στις 23.00. Επιπλέον θα ακολουθήσουν ανακοινώσεις για τους ΚΑΔ που «ανοίγουν» στον κλάδο.

Οι συγκεντρώσεις την Κυριακή του Πάσχα

Η μετακίνηση την Κυριακή του Πάσχα θα γίνει με χρήση SMS με τον κωδικό 6.

Δύο οικογένειες έως εννέα άτομα θα μπορούν να συγκεντρωθούν σε εσωτερικό χώρο και έως 12 άτομα σε υπαίθριο χώρο. Συστήνεται η διενέργεια οικιακού αυτοδιαγνωστικού τεστ σε όσους συμμετέχουν στις συγκεντρώσεις αυτές.

Μέχρι και την Κυριακή του Πάσχα το χρονικό όριο απαγόρευσης κυκλοφορίας είναι από τις 10 το βράδυ μέχρι τις 5 το πρωί.

Ποιές περιοχές μπαίνουν και ποιες βγαίνουν από το «βαθύ κόκκινο»

Στο επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου, «βαθύ κόκκινο» ανεβαίνουν και εντάσσονται ο δήμος Ξάνθης, και ο δήμος Ιάσμου Ροδόπης.

Από το «βαθύ κόκκινο» εξέρχονται η Ζάκυνθος, η Αργολίδα, η Κως, ο δήμος Πύδνας – Κολινδρού στην Πιερία, ο δήμος Γρεβενών, ο δήμος Καρδίτσας, οι Σπέτσες και η Κύθνος.

Τις τελευταίες τρεις ημέρες, παρατηρείται μείωση του ιικού φορτίου σε 46 από συνολικά 74 περιφερειακές ενότητες μεταξύ των οποίων βρίσκονται η Αττική, η Θεσσαλονίκη, η Κοζάνη και η Αχαΐα. Εννιά περιφερειακές ενότητες παραμένουν σταθερές, ενώ 19 παρουσιάζουν αύξηση πλέον του 5% και εκεί χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή. Πρόκειται για τις περιφερειακές ενότητες Μήλου, Φλώρινας, Λέσβου, Πάρου, Θήρας, Θεσπρωτίας, Ιωαννίνων, Άρτας, Καλύμνου, Ημαθίας, Φθιώτιδας, Κεφαλληνίας Εύβοιας, Ξάνθης, Πρέβεζας, Χανίων, Ρεθύμνου, Δράμας και Τρικάλων.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook