Παραμένουν τα SMS – Εστίαση χωρίς μουσική και κωδικό 6 – Ελεύθερες από αύριο οι διαδημοτικές μετακινήσεις

Όλα όσα είπε ο Νίκος Χαρδαλιάς για τα SMS, τις διαδημοτικές μετακινήσεις , την εστίαση που ανοίγει μετά το Πάσχα , το ωράριο κυκλοφορίας, αλλά και πώς θα κάνουμε Πάσχα
Όπως είπε ο Νίκος Χαρδαλιάς από αύριο το πρωί επιτρέπονται οι διαδημοτικές μετακινήσεις εντός περιφερειακής ενότητας καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας.
Τα SMS για τις μετακινήσεις παραμένουν μέχρι νεωτέρας και τουλάχιστον μέχρι τις 15 Μαίου οπότε εκτός απροόπτου θα επιτραπούν οι υπερτοπικές- διαπεριφερειακές μετακινήσεις .
Αναφορικά με την εστίαση που ανοίγει στις 3 Μαίου όσοι επιθυμούν να πάνε σε εστιατόριο, θα πηγαίνουν στέλνοντας SMS με κωδικό 6, στο 13033.
Στην εστίαση θα λειτουργούν μόνο οι υπαίθριοι χώροι και δεν θα επιτρέπεται η μουσική. Επίσης, η εστίαση θα κλείνει αυστηρά στις 22.45 το βράδυ και θα πρέπει να είμαστε στα σπίτια μας το αργότερο στις 23.00. Επιπλέον θα ακολουθήσουν ανακοινώσεις για τους ΚΑΔ που «ανοίγουν» στον κλάδο.
Οι συγκεντρώσεις την Κυριακή του Πάσχα
Η μετακίνηση την Κυριακή του Πάσχα θα γίνει με χρήση SMS με τον κωδικό 6.
Δύο οικογένειες έως εννέα άτομα θα μπορούν να συγκεντρωθούν σε εσωτερικό χώρο και έως 12 άτομα σε υπαίθριο χώρο. Συστήνεται η διενέργεια οικιακού αυτοδιαγνωστικού τεστ σε όσους συμμετέχουν στις συγκεντρώσεις αυτές.
Μέχρι και την Κυριακή του Πάσχα το χρονικό όριο απαγόρευσης κυκλοφορίας είναι από τις 10 το βράδυ μέχρι τις 5 το πρωί.
Ποιές περιοχές μπαίνουν και ποιες βγαίνουν από το «βαθύ κόκκινο»
Στο επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου, «βαθύ κόκκινο» ανεβαίνουν και εντάσσονται ο δήμος Ξάνθης, και ο δήμος Ιάσμου Ροδόπης.
Από το «βαθύ κόκκινο» εξέρχονται η Ζάκυνθος, η Αργολίδα, η Κως, ο δήμος Πύδνας – Κολινδρού στην Πιερία, ο δήμος Γρεβενών, ο δήμος Καρδίτσας, οι Σπέτσες και η Κύθνος.
Τις τελευταίες τρεις ημέρες, παρατηρείται μείωση του ιικού φορτίου σε 46 από συνολικά 74 περιφερειακές ενότητες μεταξύ των οποίων βρίσκονται η Αττική, η Θεσσαλονίκη, η Κοζάνη και η Αχαΐα. Εννιά περιφερειακές ενότητες παραμένουν σταθερές, ενώ 19 παρουσιάζουν αύξηση πλέον του 5% και εκεί χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή. Πρόκειται για τις περιφερειακές ενότητες Μήλου, Φλώρινας, Λέσβου, Πάρου, Θήρας, Θεσπρωτίας, Ιωαννίνων, Άρτας, Καλύμνου, Ημαθίας, Φθιώτιδας, Κεφαλληνίας Εύβοιας, Ξάνθης, Πρέβεζας, Χανίων, Ρεθύμνου, Δράμας και Τρικάλων.
Ολες οι Ειδήσεις
- Σε ύφεση η φωτιά σε Πικέρμι, Ραφήνα, Σπάτα: Κάηκαν σπίτια, δεκάδες απεγκλωβισμοί, σε επιφυλακή για αναζωπυρώσεις η Πυροσβεστική
- Μέρκελ: «Με πλήγωσε όταν με συνέδεσαν με τον ναζισμό» – «Δεν θα ζητούσα συγγνώμη για το πώς χειρίστηκα την κρίση» (βίντεο)
- Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς την Παρασκευή σε Αττική, Κύθηρα, Εύβοια, περιοχές της Πελοποννήσου και του Βορείου Αιγαίου
- Φωτιά σε Ραφήνα και Πικέρμι: Προς Σπάτα κινείται το πύρινο μέτωπο –Καίγονται σπίτια, μηνύματα του 112 για εκκενώσεις οικισμών, μάχη των πυροσβεστών
- Κρήτη: Αυτός είναι ο γυμνασιάρχης στο Ηράκλειο που προφυλακίστηκε για βιασμό μαθήτριας – Στη δημοσιότητα τα στοιχεία του
- Ελένη Φουρέιρα: Viral η ατάκα για την καταγωγή της στη συναυλία της: “Τα κάνω όλα εγώ, είμαι Αλβανός»… (βίντεο)
- Big Brother: Ο αρχηγός αποφασίζει να κάνει «ό,τι γουστάρει» -Δείτε το τρέϊλερ και αποσπάσματα
- Mεγάλη φωτιά στη Ραφήνα κοντά σε σπίτια – Μήνυμα του 112 για εκκένωση οικισμών – Κλειστή η Μαραθώνος
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr
Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook