Eλεύθερες οι μετακινήσεις - Σε ισχύει η αποστολή SMS

Λίγο πριν την επαναλειτουργία της εστίασης και ενόψει Πάσχα, επιτρέπονται οι μετακινήσεις εντός νομού με την αποστολή SMS ωστόσο να παραμένει σε ισχύ μέχρι τις 15 Μαΐου, δηλαδή μέχρι και την επίσημη έναρξη της τουριστικής περιόδου.

Ειδικότερα, οι πολίτες για τη μετάβαση σε καταστήματα εστίασης (εστιατόρια, καφέ και μπαρ) πρέπει να στέλνουν SMS με τον κωδικό 6 στο 13033.

Τα καταστήματα εστίασης θα λειτουργούν με αυστηρά μέτρα προστασίας για εργαζόμενους και πελάτες από τη Δευτέρα ), μόνο σε εξωτερικούς χώρους και χωρίς μουσική.

Υπενθυμίζεται πως σε ισχύ παραμένει και η αποστολή SMS στο 13032, όσον αφορά στο λιανεμπόριο, και έχει διάρκεια τριών ωρών.

Το SMS για τον Επιτάφιο, την Ανάσταση και το πασχαλινό τραπέζι

Με SMS θα μετακινηθούν οι πολίτες τόσο τη Μεγάλη Παρασκευή (30/04) για τον Επιτάφιο, το Μεγάλο Σάββατο (01/05) για την Ανάσταση και την Κυριακή του Πάσχα (02/05) για το τραπέζι.

Συγκεκριμένα, ο κωδικός 6 στο 13033 είναι το SMS που πρέπει να στείλουν οι πολίτες για τις προαναφερθείσες περιπτώσεις.

Επισημαίνεται πως η Ακολουθία του Επιταφίου αρχίζει στις 18:00, με αυστηρά μέτρα προστασίας να τηρούνται στους ιερούς ναούς τόσο για τους πιστούς όσο και για τους κληρικούς, και την περιφορά του θα γίνει σε προαύλιο χώρο, χωρίς την πομπή των πιστών για να αποφευχθεί ο συνωστισμός ενώ το προσκύνημα του Επιταφίου θα γίνει εκτός του ιερού ναού.

Ακόμα, όσον αφορά στην Ακολουθία της Ανάστασης, θα γίνει στις 21:00 με αυστηρά μέτρα προστασίας τόσο για τους πιστούς όσο και για τους κληρικούς, και στον προαύλιο χώρο των ιερών ναών.
Σχετικά με το πασχαλινό τραπέζι, έχει τεθεί όριο έως 9 ατόμων σε εσωτερικό χώρο και έως 12 ατόμων σε εξωτερικό χώρο.

Τι ισχύει με την απαγόρευση κυκλοφορίας

Από τη Δευτέρα του Πάσχα (03/05) η απαγόρευση κυκλοφορίας θα τίθεται σε ισχύ από τις 23:00 έως τις 05:00, επομένως -όπως επεσήμανε ο Νίκος Χαρδαλιάς- τα καταστήματα εστίασης πρέπει να έχουν κλείσει έως τις 22:45.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook