Μεγάλες ουρές και μποτιλιάρισμα στα διόδια της Ελευσίνας και των Αφιδνών

Αισθητά αυξημένη είναι η κίνηση στα διόδια της Ελευσίνας από το πρωί της Μεγάλης Πέμπτης καθώς πολλοί είναι εκείνοι που επιχειρούν να δυαφύγουν από την Αθήα ενόψει Πάσχα.

Αυξημένοι ωστόσο είναι και οι έλεγχοι, με τους αστυνομικούς να ελέγχουν τα δικαιολογητικά που επιδεικνύουν οι επιβάτες και εφόσον εμπίπτουν στις προϋποθέσεις που επιτρέπουν τις μετακινήσεις, τότε περνάνε τα διόδια.

Σε διαφορετική περίπτωση, οι οδηγοί των οχημάτων είναι υποχρεωμένοι να επιστρέψουν πίσω.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του Open, χθες Μ. Τετάρτη έγιναν 227 αναστροφές αυτοκινήτων στα διόδια της Ελευσίνας ενώ 46 οδηγοί αναγκάστηκαν να επιστρέψουν πίσω, από τα διόδια των Αφιδνών.
Ειδικότερα, το μεσημέρι της Μ. Τετάρτης έφτασε στα διόδια της Ελευσίνας και κλιμάκιο της ΑΑΔΕ, το οποίο έστελνε ηλεκτρονικά τα στοιχεία της ΕΡΓΑΝΗ που επιδείκνυαν οι επιβάτες των αυτοκινήτων, στη βάση δεδομένων, ώστε να διαπιστωθεί εάν είναι νόμιμη η μετακίνηση.
Η κίνηση αναμένεται να κορυφωθεί το απόγευμα της Μ. Πέμπτης και την Μ. Παρασκευή.

Σύμφωνα με τον Διοικητή της Τροχαίας Αττικής Σπύρο Λάσκο σε δηλώσεις του στο Open, οι αστυνομικοί που κάνουν τους ελέγχους, θα διευκολυνθούν ιδιαίτερα εφόσον έχουν το Ε9 που αποδεικνύει ότι έχουν κάποια εξοχική κατοικία ή χαρτί από κάποια ΔΕΚΟ.

Μάλιστα, ανέφερε ότι θα γίνει αναδιάταξη των αστυνομικών δυνάμεων από σήμερα λόγω του ότι επιτρέπονται πλέον οι διαδημοτικές μετακινήσεις ώστε να γίνονται έλεγχοι στα όρια του δήμου.

Χθες Μ. Τετάρτη, σύμφωνα με τον διοικητή της Τροχαίας, έφυγαν 35.000 αυτοκίνητα από τα διόδια Ελευσίνας και Αφιδνών ενώ το 2019 είχαν φύγει 75.000 (χωρίς περιοριστικά μέτρα). Πέρυσι , την αντίστοιχη ημέρα, είχαν αναχωρήσει 16.000 οχήματα.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook