Μίνι καλοκαίρι και αφρικανική σκόνη σε πολλές περιοχές

Ιδιαίτερα υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες θα σημειωθούν το επόμενο διήμερο, σύμφωνα με τις προβλέψεις της Εθνικής Μετερεωλογικής Υπηρεσίας.

Μάλιστα ο υδράργυρος σήμερα έφτασε σε επίπεδα ρεκόρ σε πολλές περιοχές, με τις υψηλότερες τιμές να καταγράφονται στην Κρήτη όπου η θερμοκρασία έφτασε τους 35 βαθμούς Κελσίου στο νότιο Ηράκλειο.

Σε αρκετές παραθαλάσσιες περιοχές του Αιγαίου η θερμοκρασία ήταν έως και 10 βαθμούς χαμηλότερη από τις αντίστοιχες ηπειρωτικές περιοχές μακριά από τη θάλασσα καθώς η επιφανειακή θερμοκρασία της θάλασσας κυμαίνεται μεταξύ 16 και 17 βαθμούς Κελσίου.

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ, Θοδωρή Κολυδά τις επόμενες ημέρες:

Το Μεγάλο Σάββατο προβλέπονται αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα πιο πυκνές στα κεντρικά και βόρεια Ευνοείται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης. Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ και πρόσκαιρα το βράδυ τοπικά 6 μποφόρ. Στις υπόλοιπες περιοχές από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ και βαθμιαία στα Δωδεκάνησα δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε επίπεδα υψηλότερα από τα κανονικά για την εποχή κατά 6 με 8 βαθμούς Κελσίου φτάνοντας τους 29 με 31 βαθμούς Κελσίου.

Την Κυριακή του Πάσχα θα έχουμε αραιές νεφώσεις πρόσκαιρα κατά τόπους πιο πυκνές κυρίως στα κεντρικά και βόρεια. Οι συγκεντρώσεις αφρικανικής σκόνης στην ατμόσφαιρα θα είναι αυξημένες. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 5 και τοπικά στο Αιγαίο 6 μποφόρ. Το βράδυ στα δυτικά θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε επίπεδα υψηλότερα από τα κανονικά για την εποχή και θα ξεπεράσει, κυρίως στα ανατολικά, κατά τόπους τους 33 βαθμούς Κελσίου.

Τη Δευτέρα του Πάσχα θα διατηρηθούν οι αραιές νεφώσεις που θα είναι πρόσκαιρα κατά τόπους πιο πυκνές. Τις απογευματινές ώρες στα ορεινά της κεντρικής και βόρειας ηπειρωτικής χώρας θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι. Οι συγκεντρώσεις αφρικανικής σκόνης στην ατμόσφαιρα της νοτιοανατολικής χώρας θα είναι αυξημένες. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία, αν και θα σημειώσει μικρή πτώση στα βορειοδυτικά θα παραμείνει σε πολύ υψηλά για την εποχή επίπεδα. στις υπόλοιπες περιοχές.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook