Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Μητροπολίτης Κυθήρων δεν συμφωνεί με τα περιοριστικά μέτρα για την πανδημία και την Εκκλησία.

Τώρα ο Μητροπολίτης Κυθήρων κήρυξε πόλεμο και στην απόφαση της Ιεράς Συνόδου για τέλεση της Ανάστασης στις 9 το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου σε όλες τις εκκλησίες της χώρας.

Έτσι σύμφωνα με τις βουλές του Μητροπολίτη Κυθήρων οι κάτοικοι σε Κύθηρα και Αντικύθηρα, έπειτα από την ανακοίνωση που εξέδωσε θα κάνουν Ανάσταση στις 5 τα ξημερώματα της Κυριακής του Πάσχα.

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο μητροπολίτης: «Θα τελέσωμεν την τελετήν και την Θείαν Λειτουργίαν της Αναστάσεως ανήμερα του Πάσχα, αρχομένης της Ακολουθίας της Παννυχίδος ώρα 5 π.μ. και μετ’ αυτήν θα ακολουθήση η τελετή της Αναστάσεως, ο Όρθρος και η Αναστάσιμος Θεία Λειτουργία».

Στο παρελθόν ο Μητροπολίτης Κυθήρων Σεραφείμ είχε χαρακτηρίσει αντισυνταγματικά και αντικανονικά τα μέτρα για την Εκκλησία, στο πλαίσιο των προσπαθειών αποτροπής της εξάπλωσης του κορωνοϊού, τονίζοντας ότι εξελίσσονται σε «φανερό και αφανή διωγμόν» της. Επίσης είχε επικρίνει και τα εμβόλια κατά του κορωνοϊού λέγοντας ότι προέρχονται από εκτρωτικά έμβρυα.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook