Μίνι… καλοκαίρι σε αρκετές περιοχές της χώρας – Έως 39,1 βαθμούς ο υδράργυρος
Έφτασε μέχρι και 39,1 βαθμούς Κελσίου - Πότε υποχωρεί ο υδράργυρος
Επίπεδα «ρεκόρ» για την εποχή άγγιξε ο υδράργυρος σε πολλές περιοχές της Ελλάδας και τη Δευτέρα του Πάσχα.
Μάλιστα στην Κρήτη, την Πελοπόννησο και την Αττική, η θερμοκρασία σημείωσε περαιτέρω άνοδο σε σχέση με την Κυριακή του Πάσχα, με την υψηλότερη μέγιστη θερμοκρασία να καταγράφεται στη Γόρτυνα Ηρακλείου Κρήτης με 39,1 βαθμούς Κελσίου.
Σύμφωνα με το δίκτυο των αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr, στην Αττική η υψηλότερη θερμοκρασία σήμερα καταγράφηκε στη Νέα Σμύρνη (33,9 βαθμοί), ενώ στη Λίνδο Ρόδου έφθασε τους 35,4 βαθμούς και στο Κρανίδι Αργολίδας τους 37,1.
Αύριο αναμένονται λίγες νεφώσεις -πυκνότερες στα βορειοανατολικά- με πρόσκαιρες βροχές ή καταιγίδες, υποχώρηση της θερμοκρασίας, καθώς επίσης σχετικά αυξημένες συγκεντρώσεις σκόνης στα νότια και στο Αιγαίο.
Αναλυτικά, την Τρίτη σε ολόκληρη τη χώρα αναμένονται αραιές νεφώσεις. Αυξημένες κατά περιόδους θα είναι οι νεφώσεις στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη, όπου θα εκδηλωθούν πρόσκαιρες βροχές και ενδεχομένως σποραδικές καταιγίδες. Σχετικά αυξημένες θα είναι οι συγκεντρώσεις σκόνης στα νότια τμήματα της χώρας και στο Αιγαίο.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί, στη Βόρεια Ελλάδα από 5 έως 26 βαθμούς, στην Ήπειρο από 7 έως 27, στη Θεσσαλία από 9 έως 28 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 12 έως 30, στα νησιά του Ιονίου από 12 έως 27 και στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου από 12 έως 28 βαθμούς, ενώ στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στο Καστελόριζο οι μέγιστες θερμοκρασίες θα φτάσουν στους 31 και 32-33 βαθμούς αντίστοιχα.
Οι άνεμοι θα πνέουν σε ολόκληρη τη χώρα από βόρειες έως βορειοδυτικές διευθύνσεις με εντάσεις που μόνο στο Νότιο Αιγαίο θα αγγίξουν πρόσκαιρα τα 6 μποφόρ.
Στην Αττική αναμένονται αραιές νεφώσεις και ελαφρώς αυξημένες συγκεντρώσεις σκόνης. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με εντάσεις 4-5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 29 βαθμούς.
Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται παροδικές νεφώσεις με πιθανότητα πρόσκαιρων βροχών κυρίως στα ανατολικά του νομού. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις με εντάσεις έως 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία στην πόλη της Θεσσαλονίκης θα κυμανθεί από 12 έως 24 βαθμούς.
Πηγή: meteo.gr
Ολες οι Ειδήσεις
- «Είμαι τζιχαντιστής και τη σκότωσα λόγω θρησκείας»: Τα παραπλανητικά μηνύματα του Αφγανού που δολοφόνησε την Βρετανίδα στην Κυψέλη
- Πύρινη λαίλαπα στη Δυτική Αττική: Εκκενώνεται η Ψάθα, καίγονται σπίτια – Ήχησε 112 για απομάκρυνση από Κανδήλι, Άνω Βλυχάδα, Άγιο Κωνσταντίνο και ΒΙ.ΠΕ. Μεγάρων
- Αμαλία Κωστοπούλου: Ρομαντική απόδραση στο Κάπρι με τον σύζυγο της – Φωτογραφίες
- Φωτιά σε Αττική και Βοιωτία: Κάηκαν πάνω από 110.000 στρέμματα
- Φωτιά στο Κανδήλι: Άλογα τρέχουν να ξεφύγουν από τις φλόγες – Συγκλονιστικό βίντεο
- Φωτιά στη Δυτική Αττική: Μάχη με τα πύρινα μέτωπα για 4η μέρα – Άγιος Νεκτάριος και Κανδήλι οι μεγάλες εστίες – 112 για εκκενώσεις (βίντεο)
- Όλοι Μαζί Μπορούμε: Συγκέντρωση τροφίμων και νερών για πυρόπληκτους και πυροσβέστες
- Σύγκρουση ελικοπτέρων στη Ψάθα: Προανάκριση από την ΕΛ.ΑΣ. – Τα σενάρια που εξετάζονται για την τραγωδία με τους δύο νεκρούς χειριστές (βίντεο)
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr
Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook