Που καταγράφηκε η μεγαλύτερη αύξηση στην κυκλοφορία

Επίπεδα «ρεκόρ» άγγιξε η φετινή κίνηση στους δρόμους της Αττικής την Μεγάλη Εβδομάδα σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή.

Σύμφωνα με τα νέα στοιχεία που παρουσίασε το Κέντρο Διαχείρισης της Κυκλοφορίας της Περιφέρειας Αττικής, η άνοδος της κίνησης έφτασε το 89% σε 12 κεντρικούς οδικούς άξονες της Αττικής.

Πιο συγκεκριμένα, από τη Μεγάλη Δευτέρα έως τη Μεγάλη Τετάρτη, η μεγαλύτερη αύξηση καταγράφηκε στη Λεωφόρο Ποσειδώνος, η οποία ξεπέρασε το 170%, στη Βασιλίσσης Σοφίας, όπου έφτασε το 115%, στην Αρδηττού σε ποσοστό 97%, αλλά και στις Λεωφόρους Κηφισού και Μεσογείων που ή αύξηση ξεπέρασε το 70%.

Την ίδια στιγμή, ο μέσος ωριαίος αριθμός οχημάτων σε κεντρικές οδικές λεωφόρους, όπως στη Λεωφόρο Κηφισού στα ρεύματα προς Λαμία και Πειραιά, ανήρθε στα 5.887 σε σύγκριση με τις αντίστοιχες περσινές μέρες που ήταν 3.347 οχήματα, ενώ στη Λεωφόρο Ποσειδώνος στα ρεύματα προς Πειραιά και Γλυφάδα, ο φετινός μέσος ωριαίος αριθμός οχημάτων κυμάνθηκε από 2.225 έως 3040 σε σχέση με πέρσι που δεν ξεπέρασε τα 1.220 οχήματα.

Τα στοιχεία που παρουσίασε το Κέντρο Διαχείρισης της Κυκλοφορίας της Περιφέρειας Αττικής προκύπτουν με την αξιοποίηση 1.000 μετρητών που έχει εγκαταστήσει η Περιφέρεια στους κυριότερους οδικούς άξονες αρμοδιότητάς της. Τα στατιστικά αυτά αξιοποιούνται και επεξεργάζονται από τους συγκοινωνιολόγους του Κέντρου Διαχείρισης Κυκλοφορίας της Περιφέρειας Αττικής και μεταβιβάζονται προς τα αρμόδια Υπουργεία.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook