Τι απάντησε για την επαναφορά στην κανονικότητα, τους εμβολιασμούς και το λιανεμπόριο

Για την επανεκκίνηση της εστίασης,το άνοιγμα του τουρισμού αλλά και την διατήρηση των SMS μίλησε σήμερα ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης.

Πιο συγκεκριμένα,σε παρέμβαση του στον ΑΝΤ1 το πρωί της Τετάρτης, ο κ. Γεωργιάδης αρχικά,ερωτηθείς για το τι πρόκειται να γίνει τις επόμενες ημέρες, απάντησε πως «μέσα στις επόμενες μέρες δεν θα αλλάξουν. Το ωράριο είναι 11:00 το βράδυ όπως ξέρετε σήμερα, λογικά θα είναι και το ίδιο και την άλλη βδομάδα και από τις 15 Μαΐου που θα ανοίξει και ο τουρισμός θα διευθυνθεί κάπως και το ωράριο, για να είναι και πιο ευέλικτο».
Όσον αφορά στο εάν τα περιοριστικά μετρά στους χώρους της εστίασης θα ισχύουν και αυτό τον μήνα απάντησε «σίγουρα».
Αναφορικά με την αποστολή SMS για να μεταβούμε σε κατάστημα εστίασης, ο υπουργός απάντησε ότι «Μέχρι τις 15 Μαΐου που ανοίγει ο τουρισμός θα ισχύσει. Για το μετά, δεν έχουμε αποφασίσει ακόμα. Θα το συζητήσουμε».

Aπαντώντας σε σχόλιο δημοσιογράφου ότι «οι τουρίστες θα πηγαίνουν κανονικά, ενώ εμείς θα στέλνουμε μήνυμα», ο Άδωνις Γεωργιάδης είπε ότι «αυτό θα το δούμε μετά τις 15 Μαΐου. Δεν έχουμε αποφασίσει ακόμη. Όμως, επειδή συνεχώς ακούω το επιχείρημα αυτό, θα ‘θελα πολύ να ρωτήσω όλους αυτούς που το λένε: θέλουν μήπως να μην έχουμε τουρίστες στην Ελλάδα;».

Όσον αφορά τα καταστήματα στο λιανεμπόριο ο κ. Γεωργιάδης είπε πως «θα εισηγηθούμε να καταργηθεί το SMS για το click inside, αλλά να παραμείνει ο χρονικός περιορισμός των τριών ωρών για τώρα».

Ωστόσο, πρόσθεσε ότι «αυτό μπορεί να αλλάξει σε 15 ημέρες, όσο προχωράει ο εμβολιασμός».
«Έχουμε ένα από τα χαμηλότερα ποσοστά εμβολιασμένων υγειονομικών»
Σε ερώτηση για τους εμβολιασμούς στην χώρα, αρχικά δήλωσε πως «έχουμε ένα από τα χαμηλότερα ποσοστά εμβολιασμένων υγειονομικών στην Ευρώπη», χαρακτηρίζοντάς το «ντροπή».

Σύμφωνα με τον ίδιο, το ποσοστό υγειονομικών που έχει εμβολιαστεί στην Ελλάδα είναι 62,5%.
«Είμαστε στην προτελευταία θέση στην Ευρώπη, είναι ένα στοιχείο που πρέπει να μας προβληματίσει» υπογράμμισε.

Επίσης, τόνισε ότι η Ελλάδα είναι στις τελευταίες θέσεις στην Ευρώπη και στους εμβολιασμούς των ηλικιωμένων και συμπλήρωσε ότι αντίθετα οι νέες γενιές «φαίνονται άνθρωποι προοδευτικοί που παίρνουν τη ζωή τους στα χέρα τους και εμβολιάζονται».

«Στις βόρειες χώρες της Ευρώπης ο εμβολιασμός στους ηλικιωμένους ξεπερνά το 75% και στην Ελλάδα σκάρτα φτάνουμε το 60%» είπε, σημειώνοντας ότι «στις ΜΕΘ 8 στους 10 είναι μη εμβολιασμένοι».

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook