Ο οδικός χάρτης ανοίγματος των δραστηριοτήτων

Μια σειρά από νέες ελαφρύνσεις που ανοίγουν τον δρόμο για την πολυπόθητη επιστροφή στην κανονικότητα αναμένονται τις επόμενες ημέρες.

Ειδικότερα, μετά την θετική εισήγηση της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας Δημόσιας Υγείας Έναντι του Covid-19 επανεκκινούν ορισμένες δραστηριότητες.

Σύμφωνα με τη σχετική ενημέρωση από την Πολιτική Προστασία, οι δραστηριότητες αυτές είναι:

Από 8 Μαΐου, μειώνεται το ποσοστό εμβαδού ανά πελάτη που αντιστοιχεί σε καταστήματα άνω των 500 τ.μ. σε 50 τ.μ. ανά άτομο.

Από 8 Μαΐου, επαναλειτουργούν οργανωμένες παραλίες, με βάση πρωτόκολλο που θα εγκριθεί και θα ανακοινωθεί έως την Παρασκευή 7 Μαΐου.

Από 10 Μαΐου, επαναλειτουργούν τα διοικητικά δικαστήρια, καθώς και ορισμένες διαδικασίες σε πολιτικά και ποινικά δικαστήρια, με βάση εξειδίκευση που θα ακολουθήσει.

Από 10 Μαΐου, επαναλειτουργούν τα δια ζώσης τμήματα φροντιστηρίων και κέντρων ξένων γλωσσών που σχετίζονται με τη διενέργεια εξετάσεων, όπως οι Πανελλήνιες εξετάσεις και οι εξετάσεις τίτλων επάρκειας ξένων γλωσσών.

Από 17 Μαΐου, επανεκκινούν οι πρακτικές, οι κλινικές και οι εργαστηριακές ασκήσεις σε ΙΕΚ και κολέγια, ενώ επιτρέπεται η δια ζώσης επαναλειτουργία των σχολείων δεύτερης ευκαιρίας.

Ο Νίκος Χαρδαλιάς αναφέρει ότι θα ακολουθήσει αναλυτική ανακοίνωση για την εξειδίκευση των αποφάσεων.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook